Produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate in Uniunea Europeana (UE) incepand de luni, 11 martie, cand intra in vigoare ultimul termen-limita din procesul de eliminare treptata a acestui fel de testare.

O comunicare adoptata de Comisia Europeana (CE) confirma angajamentul acesteia de a respecta termenul-limita stabilit de Consiliu și de Parlamentul European in 2003 si descrie modul in care intentioneaza sa sprijine mai departe cercetarea si inovarea in acest domeniu, promovand, in acelasi timp, bunastarea animalelor la nivel mondial, a adaugat sursa citata de MEDIAFAX.

"Faptul ca astazi intra in vigoare interdictia totala legata de comercializare reprezinta un semnal important cu privire la importanta pe care Europa o acorda bunastarii animalelor. Comisia se angajeaza sa sprijine in continuare dezvoltarea de metode alternative si sa incurajeze tarile terte sa adopte si ele abordarea europeana.

Acest lucru reprezinta un prilej important pentru Europa de a da un exemplu de inovare responsabila in domeniul produselor cosmetice fara a face compromisuri cu privire la siguranta consumatorilor", a declarat comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg.

Potrivit sursei citate, CE a examinat cu atentie impacturile interdicției de comercializare și considera ca exista motive imperioase pentru punerea in aplicare a acesteia. Acest lucru, arata Comisia, este in consens cu convingerea ferma a multor cetateni europeni: dezvoltarea produselor cosmetice nu justifica testarea pe animale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.