Bijuteriile te ajută întotdeauna să îți pui în valoare orice ținută și îți oferă mereu un plus de încredere. Tocmai de aceea este esențial să ai în colecția ta de accesorii, bijuteriile potrivite pe care să le poți asorta cu orice piesă din garderobă. Iar în cazul colierelor, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, iar principalul detaliu este decolteul ținutei pe care alegi să o porți. Așa că ți-am pregătit un ghid de styling, care te va ajuta, cu siguranță, să asortezi întotdeauna colierul potrivit cu orice fel de decolteu.

Decolteu în V

Un decolteu în V va atrage întotdeauna toate privirile, pentru că oferă un plus de senzualitate și feminitate oricărei ținute. Fiind un decolteu destul de adânc, va trebui să optezi pentru un colier cu o lungime potrivită. Alege un colier tot în formă de V, care să accentueze decolteul și să creeze acea senzație de alungire a gâtului.

Spre exemplu, poți alege colierele din argint de la Pandora, pe care le poți accesoriza cu un pandantiv cu unghi în jos, astfel încât să menții forma de V. Cu cât decolteul ținutei este mai larg, cu atât și pandativul pe care îl alegi trebuie să fie mai mare. Încearcă să te orientezi către modele în formă de triunghi, pătrat, romb sau cruce.

În același timp ar trebui să eviți colierele mult prea lungi, pentru că acestea vor depăși conturul decolteului, iar efectul nu va mai fi același. Totodată, atunci când porți un decolteu în V, ar trebui să renunți la modelele de coliere rotunjite, sau la modelele scurte, la baza gâtului, de tip choker.

Decolteu rotund

Decolteurile rotunde sunt de mai multe tipuri, așa că va trebui să ții cont de acest aspect pentru a alege colierul potrivit.

În cazul în care porți o bluză sau o rochie cu un decolteu rotund, ridicat până în zona claviculei, ar fi ideal să alegi un colier simplu, minimalist, care să nu îți încarce ținuta. Poți să pui în schimb accentul pe zona urechilor, optând pentru o pereche de cercei supradimensionați.

În schimb, în cazul unui decolteu rotund mai adânc, poți alege un choker din catifea, care să fie mai lat. Un astfel de colier ar fi ideal mai ales pentru o rochie de seară. Iar dacă ai o ținută modernă, pentru o seară de petrecere în club, poți opta pentru un colier rotund cu pietre semiprețioase, sau pentru un lănțișor cu un pandantiv în formă de cerc.

Citeste si:
5 moduri ușoare de a scăpa de ridurile din zona decolteului
5 moduri ușoare de a scăpa de...

Decolteu pătrat

Decolteurile pătrate sunt mai rar întâlnite, însă, dacă ai în garderoba ta o piesă vestimentară cu un astfel de decolteu, ar trebui să te orientezi către un colier cu pandantiv unghiular. Spre exemplu, un pandantiv în formă de triunghi sau romb s-ar potrivi perfect. În schimb, ar trebui să eviți modelele cu formă pătrată, astfel încât decolteul să nu pară prea rigid.

Totodată, ar trebui să ții cont de lungimea colierului. Ar fi ideal ca acesta să nu depășească decolteul, pentru că altfel efectul vizual obținut nu îți va pune silueta în valoare. Cel mai bine ar fi să optezi pentru un colier cu unghiuri ascuțite și cu un pandantiv care să fie situat deasupra liniei decolteului.

Decolteu în formă de inimă

În general, rochiile de seară și cele de mireasă au această croială, cu un decolteu romantic și delicat, în formă de inimă. Întotdeauna un astfel de decolteu va avantaja orice femeie, și va accentua bustul, oferind întregii ținute un plus de feminitate. Poți accesoriza un astfel de decolteu cu un colier simplu, pe care poți agăța un pandantiv îndrăzneț – poate fi o piatră strălucitoare colorată, un pandantiv în formă de cerc, semilună, lacrimă, cruce sau stea.

Citeste si:
15 reguli vestimentare pe care oricine ar trebui sa le cunoasca
Imagine impecabila: 15 reguli...

Decolteu fără bretele

Atunci când alegi să porți o ținută fără bretele, poți opta pentru un colier de tip chocker, la baza gâtului, pentru a atrage mult mai ușor atenția asupra umerilor și a claviculei. În același timp, un astfel de colier îți pune în valoare gâtul și chipul. De asemenea, un decolteu fără bretele poate fi pus în valoare și cu un lanț scurt, cu pandantiv de mici dimensiuni, sau cu un colier statement, mai ales dacă porți o rochie simplă. În schimb, dacă optezi pentru o rochie de seară fără bretele, atunci vei avea nevoie de un colier la baza gâtului, cu pietre strălucitoare.

Așadar, pentru fiecare tip de decolteu există colierul potrivit. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și să te asiguri întotdeauna că alegi un colier cu o lungime ideală, care să-ți accentueze decolteul și să îți pună bustul în valoare.

Citeste si:
Ghid pentru femei gravide: Ce sa NU porti cand esti insarcinata (+...
Ghid pentru femei gravide: Ce...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2023 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.