Ridurile sunt cei mai mari inamici în viața femeilor în special. Acestea ne pot da de gol vârsta sau ne pot face să arătăm mult mai bătrâni decât cifra din buletin. Cercetătorii britanici susțin că vârsta ne este scrisă în frunte la propriu din cauza ridurilor. A fost stabilit un top al meseriilor care provoacă cele mai mari riduri.

Ce profesii favorizează apariția ridurilor

Potrivit unui studiu realizat cu ajutorul a 3.000 de voluntari s-au descoperit 18 factori majori de stres care duc la îmbătrânirea prematură. Printre factorii care ne afectează aspectul fizic în timp sunt: somnul, exerciţiile de sport, nutriţia, dieta echilibrată, stilul de viaţă şi viaţa sexuală. Cercetătorii englezi au realizat cu ajutorul experţilor din industria de înfrumuseţare şi al antrenorilor de yoga şi fitness un top al profesiilor care provoacă cel mai mare nivel de stres și care favorizează apariția ridurilor.

Tototată, s-a observat că persoanele care activează în domeniul de sport şi relaxare, educaţie, justiţie, sănătate, inginerie şi transport nu prezintă un risc atât de ridicat pentru îmbătrânirea prematură.

Un alt factor extrem de important în îmbătrânirea pielii îl reprezintă timpul în care se expune la razele soarelui. Deşi este cunoscut faptul că razele ultraviolete îmbătrânesc pielea şi duc la apariţia ridurilor, specialiștii au constatat că persoanele care se ascund de lumina naturală şi petrec în jur de 8-9 ore pe zi departe de razele soarelui au o mai mare rată de îmbătrânire a pielii.

Lucrătorii din industria farmaceutică suferă de insomnii

Problemele legate de elasticitatea și fermitatea pielii sunt direct influențate de nivelul de stres de la locul de muncă și de somn. Hormonul cortizol este responsabil de blocarea porilor, de insomnii, probleme metabolice şi scăderea nivelului de protecţie al organismului.

Majoritatea angajaților din domeniul farmaceutic suferă de insomnii, se confruntă cu un nivel crescut de stres pe perioade lungi de timp, au probleme legate de alimentaţie şi probleme legate de circulație din cauza stilului de viață sedendar. În momentul în care ne expunem la soare, organismul nostru produce vitamina D, care contribuie la fixarea calciului în oase şi are un rol extrem de important în regenerarea celulară.

Citeste si:
Unele spitale funcționează la cotă de avarie, din lipsă de specialiști
Unele spitale funcționează la...

Profesii care duc la apariția ridurilor

Conform experților, în topul meseriilor care îmbătrânesc pielea feței se numără:


  • Cercetătorii şi farmaciştii

  • Lucrătorii din construcţii

  • Lucrătorii în industria energetică

  • Lucrătorii din turism

  • Bancherii şi managerii

Locuri de muncă care întineresc

De partea cealaltă, există meserii care ajută la întinerire și nu au un impact estetic atât de grav. Acestea sunt următoarele:


  • Lucrătorii din Învăţământ

  • Antrenorii de sport şi şoferii

  • Avocaţii

  • Doctorii şi asistentele

  • Inginerii


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.