O mamă de 41 de ani din Anglia a ajuns de nerecunoscut după ce a făcut o reacție alergică la vopseaua de păr Schwarzkopf. Femeia a rămas fără vedere și i s-a umflat capul. 

 

O mamă a ajuns de nerecunoscut după ce și-a vopsit părul

Anita Benton nu a făcut un test de alergie pentru acest produs, deoarece folosea în mod regulat aceeași nuanță de vopsea, de la aceeaşi companie. La zece minute după aplicare, capul ei a început să „ardă și să o furnice”, așa că s-a spălat rapid.

A doua zi, aceasta a povestit că „M-am trezit și tot părul îmi era lipit de cap pentru că transpirasem toată noaptea”. Pleoapele i s-au umflat atât de mult încât timp de patru zile nu a putut vedea. Pe măsură ce durerea creștea, s-a dus la medicul de familie, la oftalmolog și la urgențe.

„Mi-am făcut un selfie și i l-am trimis tatălui meu, iar el a răspuns „Cine e asta?”, a spus Anita. „Nici măcar propriul meu tată nu m-a putut recunoaște. Managerul meu mi-a cerut să trimit fotografii cu medicamentele mele pentru a dovedi că nu am fost de fapt bătută”, a completat ea, potrivit anandmarket.it.

„M-am umflat şi în obraji, așa că arătam ca un hamster, apoi am izbucnit într-o erupție cutanată peste tot. Umflăturile de sub piele mă mâncau atât de tare că era cumpli”, a mai povestit femeia.

Anita și-a revenit acum, cu excepția pleoapei stângi, și a promis că nu își va mai vopsi părul niciodată: „O să devin o grizonată grațioasă”. Totuși, își dorește ca povestea sa să aibă ecou și vrea să tragă un semnal de alarmă pentru ca toată lumea să facă un test de alergie.

„Multe femei nu fac teste de plasture pentru că folosim același colorant de ani de zile. Companiile schimbă produsele tot timpul — tot ce trebuie să facă este să pună un autocolant pe care scrie: „Nou și îmbunătățit, vă rugăm să repetați testul de corecție”.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Reacția companiei

Schwarzkopf a spus: „Ne pare rău să auzim despre experiența Anitei și îi dorim însănătoșire grabnică. Am oferit ajutor de specialitate pentru a identifica cauza reacției ei. Îndemnăm pe toată lumea să citească instrucțiunile și să facă un test de alergie, chiar dacă au folosit înainte marca sau culoarea specifică, deoarece alergiile se pot acumula în timp”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.