Pandemia de coronavirus te-a obligat să-ți schimbi obiceiurile, să renunți la anumite plăceri și să fii mai atentă la tot ceea ce se întâmplă în jur. Nu de puține ori, acest lucru înseamnă chiar să renunți la vizitele regulate la coafor. De aceea, este important să poți acorda părului tău o atenție la fel de meticuloasă și o îngrijire demnă de cea primită la salon. Acest lucru poate suna complicat, dar, în timp, îți poți crea o rutină potrivită nevoilor tale și tipului de păr. Desigur, vei avea nevoie și de produsele adecvate, care să se ridice la standardele celor de care beneficiezi la salon. Iată câteva recomandări:

Învață să te speli corect

Printre cele mai importante tehnici pe care le învață orice hairstylist se numără spălatul corect al părului. Privește-o ca pe un ritual serios de curățare a scalpului, precum cel pe care îl urmezi când te demachiezi sau când faci o curățare în profunzime a tenului.

Când aplici șamponul, este important să începi cu linia părului și să cobori spre ceafă, în special în lunile de vară, când în aceste zone se formează transpirația. Spălatul pe cap este un masaj aplicat scalpului, în mișcări în formă de 8, folosind o presiune moderată cu ajutorul vârfurilor degetelor. Părul se limpezește, iar apoi se mai adaugă șampon și se masează prin aceeași metodă. Este important să aplici șampon de două ori pentru o curățare eficientă a scalpului.

La final, optează pentru un balsam de par potrivit, care îți oferă textura pe care o cauți și care te ajută să ai un păr hidratat. Nu îl aplica niciodată la rădăcini, deoarece balsamul poate bloca porii scalpului și îți va fura din volum. Dacă ai un tip de scalp problematic, poți încerca gamele de produse special formulate pentru curățare în profunzime și purificare.

Combate problemele sezoniere

Dacă poluarea și praful sunt elemente care îți afectează părul zi de zi, există și probleme sezoniere. De exemplu, odată cu debutul anotimpurilor reci și cu schimbarea vremii, umiditatea din aer afectează în special persoanele cu păr ondulat uscat și subțire sau pe cele care își întind des părul. Dacă faci parte din aceste categorii, cunoști eforturile pe care trebuie să le faci când plouă sau când ninge zile la rând.

Alege produse pentru păr care oferă hidratare intensă, dar concentrează-te pe formulele ușoare, fără sulfați. Sub formă de creme sau uleiuri, balsamuri sau măști, aceste produse trebuie privite ca un tratament pentru părul sensibil. De asemenea, dacă părul tău a fost expus la multe tratamente chimice și la temperaturi înalte, încearcă să reduci folosirea uscătorului de păr după spălare. Tamponează părul ușor cu un prosop și usucă-l cu uscătorul doar la rădăcini.

Citeste si:
Theo Rose, adevăratul motiv pentru care și-a tuns părul: „O să mă...
Theo Rose, adevăratul motiv...

Oferă-ți timp

Chiar dacă cei de la salon par să-ți ofere soluțiile magice pe moment, acasă vei avea nevoie de răbdare și timp. Noile tale abilități nu vor fi întreprinse peste noapte, iar noile produse pe care le incluzi în rutina ta au nevoie de timp pentru a produce efecte vizibile asupra firului de păr. Concentrează-te pe purificarea scalpului și hrănirea părului, dar cere și sfatul unui specialist înainte de a opta pentru anumite produse.

Ai grijă de părul tău prin cele mai potrivite metode și cu ajutorul produselor specifice tipului tău de păr. Orientează-te spre cele care oferă o tehnologie inovativă, dar și pe cele cu ingrediente cât mai puțin dăunătoare. În acest fel te vei bucura de păr sănătos și frumos chiar dacă faci mai puține vizite la salon.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.