Otto Rehhagel a fost desemnat cel mai bun antrenor al unei echipe nationale in anul 2004, potrivit unui sondaj realizat de Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului (IFFHS).
Fiecare federatie din lume poate nominaliza un singur selectioner, cu exceptia marilor puteri fotbalistice, care au dreptul la doua voturi. Rehhagel a triumfat la EURO 2004 cu echipa nationala a Greciei, reprezentativa cotata cu sanse minime la obtinerea titlului continental, invingind in finala chiar Portugalia, tara-gazda a competitiei. Tehnicianul german a primit 261 de voturi.

Karel Bruckner, antrenor la reprezentativa Cehiei, adversara a Romaniei in preliminariile pentru Cupa Mondiala Germania 2006, se afla pe locul al patrulea.
Din 1996, de cind IFFHS realizeaza acest clasament, Romania a avut o singura data un selectioner clasat printre cei mai buni, Anghel Iordanescu situindu-se pe locul cinci in 1997.

Top 10

1. Otto Rehhagel (Grecia) 261 voturi
2. Marcelo Bielsa (Argentina) 134
3. Luiz Felipe Scolari (Portugalia) 98
4. Karel Bruckner (Cehia) 74
5. Carlos Alberto Parreira (Brazilia) 56
6. Morten Olsen (Danemarca) 29
7. Arthur Antunes Coimbra "Zico" (Japonia) 23
8. Sven-Goran Eriksson (Anglia) 22
9. Roger Lemerre (Tunisia) 19
10. Adnan Hamad Majeed (Irak) 18


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.