In urma evenimentelor petrecute in timpul meciului Dinamo - Rapid, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a dictat mai multe sanctiuni impotriva fanilor si a echipei gazda.

Potrivit evz.ro, clubul din Stefan cel Mare a fost amendat cu 30.000 de lei pentru ca nu a luat masurile necesare pentru a combate evenimentele.

Reprezentantii Jandarmeriei au anuntat ca oficialilor dinamovisti li se imputa faptul ca nu au respectat obligatia de a "permite accesul persoanelor carora le-a fost interzisa intrarea la asemenea genuri de manifestari, al persoanelor care se afla in stare vadita de ebrietate sau se afla, in mod evident, sub influenta substantelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru socuri electrice, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale, sisuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere ori lovire".

De asemenea, Directia Generala de Jandarmi a Capitalei a amendat cu 500 de lei si firma care a asigurat paza la derby pentru "nerespectarea masurilor prevazute in planul de actiune".

Nici suporterii nu au scapat. Jandarmeria Capitalei a sanctionat contraventional mai multe persoane, totalul amenzilor fiind de 3800 de lei.

Circa 20 de fani rapidisti au fost identificati de suporterii dinamovisti in sectoarele de la Tribuna a II-a a Arenei Nationale, cu un sfert de ora inaintea derbiului din etapa a IV-a, care a avut loc luni, intre cele doua grupuri izbucnind o bataie, transmite mediafax.ro.

Suporterii rapidisti care stateau la Tribuna a II-a au fost identificati de cei dinamovisti si luati la bataie. Giulestenii au fugit spre Peluza Sud, unde se afla galeria Rapidului, la inelul al doilea.

Rapidisti din peluza au auncat petarde catre Tribuna a II-a, acestea explodand in mijlocul suporterilor dinamovisti. Circa 50 de fani "alb-rosii" de la Peluza Nord s-au indreptat spre zona unde a avut loc incidentul.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Fanii rapidistii au continuat sa arunce petarde dupa debutul meciului si au aprins torte.

La randul lor, dinamovistii au acoperit toata Peluza Nord cu un banner care infatisa doi caini si au aruncat peste 15 petarde sub aceasta panza pentru a nu fi identificati de jandarmi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.