Presedintele Traian Basescu l-a decorat, vineri, pe campionul paralimpic Carol-Eduard Novak cu Ordinul Meritul Sportiv.

"In semn de inalta apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute la Jocurile Paralimpice de la Londra, din perioada 29 august - 9 septembrie 2012, culminand cu castigarea primei medalii de aur din istoria participarii Romaniei la aceasta manifestare, pentru daruirea, devotamentul si profesionalismul puse in slujba afirmarii sportului romanesc pe plan international, domnul presedinte Traian Basescu confera Ordinul «Meritul Sportiv» - clasa I domnului Novak Carol-Eduard", informeaza un comunicat transmis de Presedintie, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele i-a decorat si pe membrii echipei tehnice a sportivului paralimpic cu Ordinul Meritul Sportiv: antrenorii Karoly Novak si Cristiano Valopii, presedintele si secretarul general al Federatiei Romane de Ciclism, Ion Badea si Vasile Selejan, contabilei-sef si mecanicului Comitetului National Paralimpic, Mariana Ilie si Santa Arpad.

La Jocurile Paralimpice de la Londra, rutierul Eduard Novak a adus Romaniei prima medalie de aur din istoria tarii in aceasta competitie.

Totodata, "in semn de apreciere pentru intreaga sa cariera artistica, pentru eforturile depuse in vederea apropierii culturale romano-britanice si promovarea de durata a artei contemporane romanesti in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord", presedintele Basescu i-a conferit Ordinul "Meritul Cultural" - in grad de Ofiter, Categoria C – "Artele plastice", profesorului-doctor Richard Demarco.

Artistul plastic britanic, cu origini italiene, Richard Demarco, nascut in 1930 la langa Edinburgh este si galerist si promoter cultural. El este primul curator britanic care a invitat artisti si scriitori romani, in 1968, sa participe la Festivalul International de la Edinburgh.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Pentru multi ani galeria lui Richard Demarco a promovat artisti din Romania precum Paul Neagu, Horia Bernea, Ovidiu Maitec, Vladimir Setran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.