Costurile inlocuirii gazonului de la Arena Nationala vor fi achitate de FRF, prin contributia cluburilor Steaua si Dinamo Bucuresti, echipe care disputa meciurile de acasa pe acest stadion, precum si din contributia SC Emagic Concerts SRL, dupa concertul din 31 august al Red Hot Chilli Peppers.

"Primaria Municipiului Bucuresti nu va contribui cu fonduri pentru schimbarea gazonului de pe Arena Nationala. Costurile inlocuirii gazonului vor fi achitate de FRF, prin aportul cluburilor de fotbal FC Stteaua si FC Dinamo Bucuresti, echipe care disputa meciurile de acasa pe acest stadion, precum și din contribuția S.C. Emagic Concerts SRL ca urmare a concertului formatiei Red Hot Chilli Peppers, spectacol care a avut loc in data de 31 august pe Arena Nationala", informeaza municipalitatea intr-un comunicat remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), in perioada 11 septembrie - 18 decembrie pe Arena Nationala se vor desfasura 17 evenimente fotbalistice, din patru in patru zile, iar o interventie majora asupra gazonului nu mai poate fi facuta dupa data de 11 septembrie. In acest context, tinand cont de programul de jocuri, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) a decis, impreuna cu FRF si cele doua cluburi implicate in jocurile de toamna (Dinamo si Steaua), sa schimbe gazonul inaintea inceperii evenimentelor sportive.

"Schimbarea gazonului se va realiza in baza unui protocol incheiat intre FC Steaua Bucuresti, FC Dinamo Bucuresti, ALPAB si FRF. Mai mult, aceasta a fost si recomandarea specialistilor externi, acreditati UEFA, care au luat in calcul atat conditiile climaterice din Romania, cat si numarul de meciuri ce se vor disputa pana la sfarsitul anului 2012", a precizat sursa citata.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca partida Romania - Andorra, programata, la 11 septembrie, se va desfasura pe un nou covor de iarba, intrucat gazonul de pe Arena Nationala va fi schimbat a treia oara de la inaugurarea stadionului, in 6 septembrie 2011.

Absenta ierbii de pe portiuni din ce in ce mai mari ale terenului, precum si decizia selectionerului Victor Piturca ca echipa nationala sa dispute pe Arena Nationala toate meciurile de pe teren propriu din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 a determinat federatia sa hotarasca montarea celui de-al patrulea covor de iarba pe cel mai mare stadion din tara.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

"Cu Andorra nu vom juca pe acest gazon. Suntem in operatiunea de schimbare. Vine o echipa din Polonia si impreuna cu o echipa din Romania vor decoperta gazonul maine si poimaine. Iar joi urmeaza sa se inceapa operatiunea. Deja sunt pe drum camioanele cu gazon", a spus Mircea Sandu.

Desi nu a dezvaluit costurile montarii noului covor de iarba, presedintele a precizat ca operatiunea va fi suportata in colaborare de FRF, doua cluburi si Primaria Bucuresti. "Este o colaborare intre cluburile Dinamo, Steaua, Federatia Romana de Fotbal si Primaria Bucurestiului. Speram ca pana sambata noaptea sa fie montat noul gazon, iar marti sa fie in regula", a explicat Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.