Sandra Izbasa, Catalina Ponor si Larisa Iordache au adus Romaniei trei medalii de aur la Campionatele Europene de Gimnastica de la Bruxelles

Larisa Iordache castiga aurul la sol

Finalele individuale se termina cu trei medalii de aur si doua de argint pentru Romania. Larisa Iordache a castigat medalia de aur la sol, fiind urmata pe podium de Catalina Ponor. Fetele au reusit performanta de a inversa locurile de pe podiumul de la barna.

Astfel, Romania castiga trei medalii de aur din patru posibile la finalele individuale pentru senioare, iar Larisa Iordache este surpriza echipei.

Primul aur al zilei a apartinut Sandrei Izbasa, pentru proba de sarituri. Gimnasta a fost notata cu 14.900 la prima saritura si cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur, scrie mediafax.ro.

Medalia de argint a revenit gimnastei Oksana Susovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elvetia) - 14.624.

Catalina Ponor a castigat la scurt timp medalia de aur in finala la barna, fiind ultima care a intrat in competitie, scrie realitatea.net. Medalia de argint la barna a fost castigata tot de o romanca, Larisa Iordache. Podiumul a fost completat de britanica Hannah Whelan.

Romania a cucerit 12 medalii europene la Bruxelles, dupa cum urmeaza:
-
medalia de aur pe echipe la senioare;
- aur la senioare sarituri (Sandra Izbasa), barna (Catalina Ponor) si sol (Larisa Iordache);
- argint la senioare barna (Larisa Iordache) si sol (Catalina Ponor)
- argint la junioare la sarituri (Alina Stanila), barna (Andreea Munteanu), sol (Silvia Zarzu);
- bronz la junioare, pe echipe, la individual-compus si sol (Andreea Munteanu).

Sandra Izbasa si-a aparat titlul de campioana europeana. Anul trecut a castigat medalia de aur la sarituri la Campionatele Europene de la Berlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.