Decizia poate fi atacata cu recurs de procurori.

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de jucatori de fotbal, Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu, au fost achitati de Tribunalul Bucuresti.

Totodata, instanta a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Otelul Galati si Gloria Bistrita, precum si pe cele ale fratilor Becali. Cheltuileile de judecata raman in sarcina statului.

Dosarul transferurilor: Fratii Becali, Borcea, Copos si altii risca ani buni de inchisoare

Procurorul de sedinta, Cristian Anghel, a cerut instantei condamnarea tuturor inculpatilor la pedepse cu executare, acestea variind intre minimum pedepsei, pentru Gheorghe Popescu si Jean Padureanu, si maximum acesteia pentru Ioan si Victor Becali.

"Cata credibilitate au acesti procurori daca au cerut 15-20 de ani de puscarie? Ce e in capul acestor militieni care nu vor altceva decat grade, salarii si sa calce pe salarii. N-am avut nici o teama pentru ca stiam ca sunt nevinovat. Bine ca exista acest act final al judecatorilor, care nu calca pe cadavre. Procurorii nostri nu sunt in stare sa inteleaga ca afaceri facem noi", a spus Giovani Becali la scurt timp dupa ce s-a dat veridictul, potrivit OnlineSport.ro.

Copos: Am o stare de frustrare enorma

Pentru George Copos, Anghel a solicitat condamnarea cu executare in regim de detentie orientata catre jumatatea maxima a pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala, scrie MEDIAFAX.

"Singurul meu comentariu este ca justitia nu se face in mass-media", a spus George Copos dupa ce a aflat vestea.

Borcea despre dosarul transferurilor: Verdictul va fi unul corect, sunt nevinovat

Pentru Cristian Borcea s-a cerut condamnarea cu executare in regim de detentie catre jumatatea maxima a pedepsei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procesul a avut 39 de termene si s-a incheiat dupa trei ani si patru luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.