Comitetul Olimpic si Sportiv Roman primeste de la stat doar o mica parte din suma pe care a solicitat-o initial.

Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a afirmat intr-o conferinta de presa ca a primit numai 30% din suma solicitata de forul olimpic.

"Solicitarea noastra pentru bugetul COSR a fost de 90 de milioane de RON, dintre care 68 de milioane direct de la bugetul de stat, si diferenta de aproape 22 reprezentand venituri din accize de la tutun si alcool. Bugetul aprobat este de 30.968.000 de RON, adica 30%. Pentru cheltuielile sau, mai bine zis, veniturile direct de la buget, nu cele din accize, am primit 9.140.000 din cele 68 solicitate", a declarat Octavian Morariu, presedintele COSR, potrivit HotNews.

El a mai precizat ca nu este corect ca intr-un an olimpic, federatiile de handbal si polo, care sunt in cursa de calificare, sa nu fie corect finantate.

"Vreau sa trag un semnal de alarma. Noi inaltam steagul Romaniei pe cel mai inalt catarg, asta vrem sa facem! In spatele nostru ar trebui sa vedeti mii si mii de tineri care viseaza sa ajunga campioni olimpici. O parte se pregatesc sa se califice, o parte sa castige medalii. Vietile lor sunt dedicate sportului. Lupta noastra este pentru ei, nu pentru noi", a mai spus Morariu, informeaza gsp.

Jocurile Olimpice de Vara de la Londra se vor desfasura in perioada 27 iulie - 12 august 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.