Sport 6 Ianuarie 2012 22:09
Antrenorul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a fost implicat intr-un grav accident de circulatie care a avut loc pe bulevardul Vasile Milea din Capitala.

Update

Starea de sanatate a lui Mircea Lucescu este stabilita, iar acesta se afla sub sedative puternice. Medicii au precizat ca antrenorul roman nu necesita o interventie chirurgicala.

Medicul primar Andrei Georgescu, seful departamentului Urgente din Spitalul Universitar, a declarat ca: "Situatia lui Mircea Lucescu pare ceva mai complicata decat s-a crezut in primul moment. Nu dramatica, dar ceva mai sensibila. Se pare ca nu 3, ci 7 coaste ar fi afectate. Continuam investigatiile".

Seful Unitatii de Primiri Urgente (UPU) a precizat ca urmatoarea reevaluare a starii de sanatate a lui Mircea Lucescu va avea loc in jurul orei 19.00.

Medicul Andrei Georgescu a mai spus ca alaturi de Mircea Lucescu sunt sotia si nora acestuia, precizand ca familia a cerut discretie in cazul starii de sanatate a antrenorului echipei Sahtior Donetk.

GSP.ro scria ca se discuta varianta ca Mircea Lucescu sa fie transportat la un spital din Donetk. Propunerea a venit din partea lui Rinat Ahmetov, patronul lui Sahtior, care e dispus sa trimita urgent un avion privat la Bucuresti. Familia ar agrea aceasta solutie, dar medicii de la Spitalul Universitar sunt rezervati in privinta oportunitatii ei.

Lucescu a fost descarcerat. Este ranit, dar constient, prezentand o contuzie toracica. Lucescu a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Managerul unitatii sanitare SUUB, prof.dr. Catalin Carstoiu, a spus ca Lucescu a suferit o contuzie toracica. El va fi supus unor investigatii medicale specifice, cum sunt electrocardiograma, computer tomograf, analize de sange.

Mircea Lucescu are patru coaste fracturate si sange in cavitatea toracica, iar dupa investigatii a fost internat in Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar de Urgenta BucurestI.

Cealalta persoana din masina condusa de antrenorul Sahtiorului nu are leziuni aparente, fiind de asemenea constienta, a adaugat coordonatorul SMURD, citat de MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Rutiere, Andrei Godau, Mircea Lucescu a incercat sa vireze la stanga fara sa se asigure si masina pe care o conducea, un autoturism marca Kia Sorrento, a fost lovita in plin de un tramvai, care a proiectat-o in alta masina. La fata locului au sosit mai multe echipe de descarcerare, conform RTV.

Citeste si:
Elev din Michigan și-a ucis 3 colegi și a rănit alți opt, inclusiv...
Un elev din Michigan și-a...

Accident Mircea LucescuAccidentul, care s-a produs pe Bulevardul Vasile Milea, a fost anuntat la 112 la 13.40.

Gabriela Hussain, cea care conducea masina Volkswagen lovita de Mircea Lucescu, a declarat pentru gsp.ro: "Domnul Lucescu venea dinspre mall-ul AFI Cotroceni, nu avea viteza. Voia sa intoarca pe linia de tramvai, eu i-am facut loc cat de mult am putut, dar tramvaiul l-a acrosat si l-a proiectat in mine, apoi s-a oprit in stalp. Mircea Lucescu era constient, avea un pic de sange pe maini. Am sunat repede la 112, au venit si l-au dus la spital. Eu sunt OK, la fel si mama si copilul meu, aflati cu mine in masina".

Sursa foto: GSP.ro

"Am vorbit chiar acum la telefon cu Mircea. Ma speriasem si eu... dar este bine. Mi-a zis ca il doare o coasta, dar este OK. Este inca la spital, nu a stiut sa imi spuna cat ramane acolo", a afirmat George Copos, care are o relatie de prietenie de mai multi ani cu tatal actualului antrenor al echipei Rapid, Razvan Lucescu, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Mira, imagini îngrijorătoare de pe patul de spital. Fanii s-au...
Mira, imagini îngrijorătoare...

Un martor a declarat pentru "Adevarul" ca a incercat sa ii acorde lui Mircea Lucescu primul ajutor. "M-am dus sa il ajut, parea speriat si mi-a spus ca il doare in piept", a declarat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.