Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a invins pe jamaicanul Glen Johnson in 12 reprize si si-a aparat cu succes centura mondiala pentru a noua oara consecutiv, duminica dimineata, in cadrul unei gale la Quebec.

Lucian Bute, in varsta de 31 de ani, are acum 30 de victorii la profesionisti, din care 24 prin KO si nicio infrangere. Glen Johnson, in varsta de 42 de ani, are acum 51 de victorii, din care 35 prin KO si 16 infrangeri, potrivit MEDIAFAX.

Romanul a intrat in ring pe melodia cantata de formatia U2, "Where the streets have no name".

Doi dintre cei trei arbitri i-au dat toate rundele lui Bute, doar unul singur fiind de parare ca Johnson a caștigat o repriza. Astfel, scorul oficial al fost 119-109, 120-108 si 120-108, Bute fiind declarat invingator in unanimitate, conform realitatea.net.

  • Glen Johnson, cel mai dificil adversar pe care l-a intalnit Bute pana acum

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat, duminica dimineata, la postul de televiziune The Money Channel, ca Glen Johnson a fost cel mai dificil adversar pe care l-a intalnit pana acum Lucian Bute.

"A fost un meci de mare tensiune, un meci foarte tacticizat. Lucian s-a pregatit mereu la cel mai inalt nivel. Glen Johnson a fost cel mai dificil adversar pentru Lucian. El a inteles ca Lucian este mai bun pentru el", a declarat Obreja.

  • Reactia lui Bute dupa meci

"M-am pregatit foarte serios, i-am pus multe probleme. Stanga mi-a functionat foarte bine. Am incercat sa evit loviturile, m-am miscat foarte bine. Sunt foarte multumit de rezultat, chiar daca am castigat la puncte, este o etapa in cariera mea, o trec la experienta. Am fost intr-o forma fizica foarte buna si asta m-a ajutat", a spus Bute.

  • Reactia lui Glen Johnson dupa meci

"Ma consider castigator. L-am batut cu o singura mana. In repriza a patra am simtit dureri la bratul drept si nu mai puteam lovi. Cred ca l-am invins la puncte. Este greu sa castigi in curtea altuia, unde multimea incurajeaza adversarul", a declarat Glen Johnson dupa meci.
Citeste si:
Volodimir Zelenski anunță o viitoare victorie a Ucrainei: „Au...
Volodimir Zelenski anunță o...

  • Cativa nemultumiti

Desi mai multe ziare din America l-au laudat pe Bute pentru victoria cu Johnson, cel mai tare site de sport din SUA, Espn.com, nu prea pare incantat de evolutia lui Bute, potrivit sport.ro.

Site-ul ESPN nu crede ca Bute e atat de bun pe cat arata statistica sa si vorbeste pentru prima data despre expresia "luptator de matineu". Americanii au fost dezamagiti de lupta cu Johnson din cauza ca cei doi erau prieteni. Ironici, au tratat mai mult dupa meci atmosfera din sala de box din Quebec si KO-ul lui Cote din deschiderea luptei lui Bute.

  • Mesajul lui Bute pentru romani

”Le multumesc romanilor. Sunt convins ca au fost foarte multi cei care s-au trezit in aceasta dimineata pentru a vedea meciul. Asta conteaza foarte mult pentru mine. Merita orice sacrificiu, merita toata munca pe care am depus-o pentru aceste emotii”, a marturisit campionul mondial, conform gsp.ro.
Citeste si:
Lucian Bute: Acum nu ma gandesc la retragere
Lucian Bute: Acum nu ma...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.