Suporterul care l-a lovit pe fundasul echipei Steaua, George Galamaz, in timpul meciului cu Petrolul, a fost retinut de procurori. Acesta a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma in incinta unei arene sportive.

"Astfel, din datele cauzei a rezultat ca in timpul desfasurarii partidei de fotbal, Enache Dragos Petrut, aflat in tribune, a patruns pe terenul de joc si a aplicat o puternica lovitura cu un obiect contondent, fotbalistului echipei Steaua George Galamez. Ca urmare a agresiunii, fotbalistul a fost, initial, transportat la Spitalul Judetean Ploiesti, apoi la o unitate spitaliceasca din Bucuresti, unde, in functie de evolutia starii medicale a acestuia, se va stabili incadrarea juridica a acestei fapte", se arata intr-un comunicat al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

  • Care sunt invinuirile?

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale in aceasta cauza, sub aspectul a doua infractiuni, respectiv ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma in incinta unei arene sportive (prevazuta de legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive - Legea nr. 4/2008).

Enache Dragos Petrut a fost retinut pentru o durata de 24 ore, iar in cursul zilei de luni procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti urmeaza sa aprecieze asupra masurilor procesual-preventive pe care le vor propune judecatorilor instantei competente, prin raportare la gravitatea faptelor si pericolul social concret al acestora.

Bosniacul Enes Sipovici l-a ajutat pe Dragos Enache sa ascunda o dovada importanta a agresiunii pe care acesta a comis-o asupra lui George Galamaz in timpul meciului dintre Petrolul Ploiesti si Steaua Bucuresti, potrivit OnlineSport.ro.

La scurt timp dupa ce l-a lovit pe Galamaz, huliganul a fost pus la pamant de Martinovici, iar dupa ce fortele de ordine si-au facut in sfarsit aparitia a scapat din mana un obiect stralucitor.

Este vorba despre boxul pe care il avea pe mana dreapta in momentul in care l-a lovit pe Galamaz. Acesta a cazut pe gazon, insa bosniacul Enes Sipovici a avut grija sa scape de o dovada extrem de importanta.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

  • Agresorul era drogat si facea parte dintr-o grupare

Conform observatorulph.ro, huliganul consumase alcool si droguri inainte de meci.

Dupa ce a fost retinut de jandarmi, Enache a fost condus la Spitalul Judetean Ploiesti, unde i s-au recoltat probe de sange. Rezultatele preliminare au aratat ca huliganul consumase droguri inainte de a intra pe stadion, cel mai probabil amfetamine. Testele ar putea fi repetate la Institutul de Medicina Legala pentru confirmarea rezultatelor preliminare. Enache a mai declarat medicilor ca a consumat mai multe doze de bere.

Suporterul care l-a lovit pe fundasul echipei Steaua consumase metamfetamina, au declarat si surse apropiate anchetei, transmite MEDIAFAX.

Testul rapid antidrog atesta prezenta in sange a metamfetaminei, un drog care cauzeaza stari de euforie si este un puternic stimulent pentru sistemul nervos central, potrivit surselor citate.

Citeste si:
Incidentul din Polonia, luat în derâdere de propaganda rusă. „Țara...
Incidentul din Polonia, luat...

De asemenea, potrivit gsp.ro, incidentul de la Ploiesti a fost premeditat, deoarece Enache facea parte din grupul "Drogatii".

Iata imagini video filmate de un fan din tribune la meciul Petrolul - Steaua. Se observa cum Galamaz sta in afara actiunii si cum golanul vine din spate pentru a-l lovi miseleste, scrie OnlineSport.ro.


  • Partida suspendata din cauza incidentului

Conform MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Ploiesti, Adrian Oancea, a declarat, duminica seara, ca s-a intocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua si ca atat organizatorul cat si firma de paza au primit sanctiuni financiare.

Comisia Nationala de Actiune impotriva Violentei in Sport a sanctionat clubul organizator, FC Petrolul Ploiesi, potrivit art. 26 al. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, cu amenda maxima de 10.000 lei.

Citeste si:
Penalty bătut și ratat de trei ori în meciul Petrolul - Rapid, din...
Râsu'-plânsu':...

De asemenea, societatea de protectie si paza responsabila cu asigurarea ordinei si sigurantei in interiorul arenei sportive a fost sanctionata potrivt art. 27 al. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu amenda maxima de 500 lei.

George Galamaz a fost diagnosticat cu o fractura de os zigomatic dupa un prim consult, in urma pumnului primit de la un suporter ploiestean intrat pe teren la meciul cu Petrolul. Dupa ce l-a lovit pe Galamaz, suporterul l-a si scuipat pe fundasul stelist.

Jucatorii lui Ilie Stan au intervenit pentru a-l opri pe fanul ploiestean, Martinovici fiind cel care l-a doborat. Fundasul sarb si portarul Razvan Stan l-au lovit pe fanul ploiestean si au primit cartonas rosu din partea arbitrului Robert Dumitru.

Incidentele au continuat dupa ce Mihai Costea a transformat penaltiul iar suporterii ploiesteni au inceput sa arunce cu torte in teren. Una dintre aceste torte l-au lovit pe portarul Ciprian Tatarusanu, moment in care arbitrul Dumitru a intrerupt pentru zece minute meciul.

Citeste si:
Bogdan Licu a fost propus prim-adjunct al procurorului general
Bogdan Licu a fost propus...

Observatorul partidei, Paul Cazan, a decis ulterior suspendarea partidei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.