Tribunalul Bucuresti a admis, duminica, cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a sefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, si a omului de afaceri Sorin Terbea, instanta emitand mandate pentru 29 de zile.

In acelasi caz sunt cercetati, in stare de libertate, Nicolae Iacobescu si Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Terbea, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru complicitate la luare si la dare de mita.

Potrivit DNA, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, intocmita de procurori, a rezultat ca la data de 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a campionatului trecut, a primit de la Terbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in sezonul 2011/2012.

"In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan", se mai arata in comunicat, transmite MEDIAFAX.

"In aceeasi cauza procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Nicolae Iacobescu si Vasile-Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Terbea Sorin Ioan, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de complicitate la luare si la dare de mita", mai precizeaza sursa citata.

Meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, scor 0-2, in etapa a XXXIV-a a Ligii I, a fost arbitrat de Andrei Chivulete, care a fost prezent, sambata, ca martor, la sediul DNA .

  • Avram, suspendat de FRF

Federatia Romana de Fotbal a anuntat, duminica, intr-un comunicat semnat de presedintele Mircea Sandu, suspendarea din functia de presedinte al CCA si din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF a lui Vasile Avram.

"Pana la clarificarea situatiei, domnul Vasile Avram va fi suspendat din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, implicit si din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF, din functia de membru al Comitetului Executiv fiind suspendat, pe cale de consecinta a retinerii, si domnul Sorin Terbea", se arata in comunicat.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.