Suporterii romani au reusti sa treaca granita in Republica Moldova, dupa ce au fost blocati in Transnistria

Cei 21 de suporteri dinamovisti care au fost blocati aproximativ opt ore de vamesii transnistreni la granita cu Ucraina au ajuns in Republica Moldova, fiind ajutati sa traverseze regiunea de catre un reprezentant al autoritatilor moldovene din Dubasari, a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre fani.

"Am plecat de acolo dupa ce transnistrenii ne-au dat chitante de doar 89 de euro in loc de 300 si ceva cat le-am dat noi. Apoi, la 500 de metri ne-a oprit politia rutiera pentru ca ne-ar fi prins cu 61 de kilometri la ora. Toate cele patru masini. Le-am dat si lor bani, 15 euro spaga cat mai aveam in buzunar. Apoi la 200-300 de metri ne-a oprit o masina cu numere de Moldova. S-a prezentat un capitan sau comisar si am trecut fradulos granita in Moldova. Ne-a dus pe niste drumuri de tara, printr-o padure si acum suntem in Moldova. Era un comisar de la vama Dubasari. Suntem in Moldova acum, ne-am oprit sa faca niste copii dupa chitantele alea si apoi plecam mai departe. Vom face si noi o plangere impotriva autoritatilor transnistrene", a declarat unul dintre suporterii dinamovisti, Emil.

Scandal: Suporterii dinamovisti, retinuti la vama cu Transnistria

Grupul de romani este format din suporteri dinamovisti aflati la bordul a patru autocare. Acestia au asistat la un meci de fotbal la Poltava, in cadrul Ligii Europa. Printre cei retinuti sunt si patru moldoveni, informeaza MEDIAFAX.

"Acum ne-au oprit si pasapoartele si ne-au spus ca daca ne mai certam o sa fim arestati 15 zile. Am incercat sa negociem ca nu avem banii astia. S-au gandit si au zis 600 de euro si trecem toti. Nu stim ce o sa facem. Am avut si trei persoane din Chisinau si de asta am ales traseul asta. Nu vrem sa ii lasam pe baietii astia in vama", a declarat pentru realitatea.net unul dintre cei retinuti, Emil Udeanu.

In cele din urma cele patru autoturisme au fost lasate sa treaca, dupa ce vamesii au primit 250 de euro.

Suporterii retinuti se intorceau din Ucraina, de la meciul pe care Dinamo l-a jucat in Europa League, cu Vorskla Poltava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.