Cornel Dinu va fi operat pe cord deschis dupa ce zona de infarct va fi bine delimitata si se va stabili dimensiunea acestuia, stentul fiind o masura provizorie, a declarat medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca.

"Pacientul se simte bine, evolutia este favorabila, in cateva zile va fi operat pe cord deschis, dar numai dupa ce zona de infarct va fi bine delimitata. Nu stiu daca va fi vorba de o zi, doua sau o saptamana", a spus Serban Bradisteanu, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca Dinu a avut coronara dreapta astupata si "i-a fost montat un stent, dar provizoriu, daca se poate spune asa". "Cand zona de infarct va fi bine delimitata, vom face operatia de cord deschis", a explicat medicul.

Serban Bradisteanu a mai spus ca Dinu este in continuare la Terapie Intensiva, se simte bine, se uita la televizor si citeste presa. El a precizat ca pe Cornel Dinu l-au vizitat sotia si baiatul lui.


Intrebat in cat timp dupa operatie Cornel Dinu si-ar putea relua activitatea, medicul Bradisteanu a spus ca in aproximativ o luna.
Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a fost internat marti dimineata in Clinica de chirurgie cardiovasculara a Spitalului de Urgenta Floreasca, unde a fost adus cu ambulanta.

In urma investigatiilor, medicii i-au pus diagnosticul de infarct miocardic acut.

Serban Bradisteanu declara ca, dupa stabilirea diagnosticului, lui Cornel Dinu i-a fost montat un stent, iar ulterior va fi supus unei interventii de by-pass coronarian.

Bradisteanu a aratat ca infarctul s-ar fi putut produce cu 48 de ore inainte de a fi internat, ceea ce i-a determinat pe medici sa nu intervina in mod direct, avand si o manifestare atipica, cu durere epigastrica si cu probleme de stomac.

"Pacientul este la prima manifestare de acest fel", a adaugat seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.