Presedintele LFP, Dumitru Dragomir, a declarat ca Adunarea Generala a aprobat vanzarea celor 6 pachete disponibile de meciuri, pentru urmatoarele 3 sezoane.

"Sunt foarte fericit pentru ca majoritatea cluburilor au avut incredere in mine. Azi a fost un real succes, RCS&RDS, partenerul nostru vechi si nou, a cumparat restul de pachete, incadrandu-se in cerintele europene de concurenta. RCS a fost singurul care s-a inscris, negociem de doua saptamani. Patronii Nicu Badea, Ioan Niculae si Walter au avut un rol important, eu am tinut de preturi si cu ajutorul lor am dus suma totala la peste 100 de milioane de euro cu TVA inclus.

Este un contract cu peste 100 de milioane de euro. Am fost foarte multumit deoarece RDS este un partener foarte serios de colaborare. Cluburile primesc o suma foarte mare, de ordinul a milioane de euro. A fost un singur club care s-a abtinut, deoarece relatiile noastre sunt incordate", a declarat Dragomir, citat de MEDIAFAX.

Seful LPF a mai spus ca optiunile 1 si 2 vor fi transmise in sistem HD.

Astfel, RCS&RDS a achizitionat 7 pachete de meciuri, iar Antena 1 si Dolce Sport cate unul.

Cu aproximativ o ora inainte, reprezentantul RCS&RDS Ioan Bendei declarase, agentiei MEDIAFAX, ca a oferit pentru cele sase pachete disponibile din drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, pentru urmatoarele trei sezoane, suma de 55,8 milioane de euro cu TVA inclus, respectiv 45 milioane de euro fara TVA. Oferta RCS&RDS era egala cu plafonul minim stabilit la Adunarea Generala a LPF de lunea trecuta (45 de milioane de euro fara TVA).

"Oferta noastra este de 55,8 de milioane de euro, cu TVA cu tot. Cred ca este o oferta corecta pentru timpurile de acum. Noi am depus-o in termenul solicitat. Nu stim inca daca se aproba sau nu, a ramas ca dansii sa hotarasca in Adunarea Generala", afirmase Bendei pentru MEDIAFAX, la iesirea din sediul LPF unde a stat aproximativ 75 de minute.

Conform unor surse din cadrul LPF, propunerea RCS&RDS a fost singura primita de liga pentru cele sase pachete disponibile. De aceste pachete s-a mai aratat interesat postul Sport Klub, insa modalitatea de plata in rate pe care o propunea nu a fost acceptata de LPF.

Citeste si:
Metropola TV intră în grupul canalelor generaliste. Frecvențe noi...
Metropola TV intră în grupul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.