Un director sportiv şi un fost antrenor secund de la Universitatea Cluj au fost audiaţi in dosarul "Valiza", in care Gigi Becali este acuzat de coruptie.

Primul martor audiat de instanta a fost Sorin Vadana, director sportiv al Universitatii Cluj, care a declarat ca, potrivit regulamentului de organizare interna, fiecare sportiv primeste cate o prima cuprinsa intre 400 si 500 de dolari pentru fiecare punct castigat, relateaza MEDIAFAX.

Vadana a sustinut ca "intr-o seara de luni" Anton Dobos l-a rugat sa convoace echipa pentru a le spune ceva, jucatorii fiind prezenti la restaurant pentru cina.

"Tot el (Anton Dobos - n.r.) ne-a spus sa ne retragem intr-un colt al localului pentru a nu fi auzit. Atunci, Dobos le-a zis fotbastilor ca pentru meciul din ultima etapa vor primi o prima consistenta. Toti au inteles ca prima va fi mai mare decat 400 - 500 de dolari prevazuti in regulament. Din cat am putut sa aud, suma globala am inteles ca era "1,5"", a aratat Vadana.

La intrebarile procurorilor in legatura cu aceasta problema, directorul sportiv a aratat ca la o emisiune TV moderatorul le-a spus invitatilor ca se aude ca s-ar fi oferit un milion de euro echipei U Cluj, moment in care Sorin Vadana ar fi replicat: "Nu ne intereseaza milionul lui Gigi Becali".

Intrebat de procuror care erau mizele meciului dintre U Cluj si CFR Cluj, Sorin Vadana a dat cateva explicatii tehnice, mentionand ca daca U Cluj ar fi castigat acel meci, Steaua se clasa pe locul intai, ceea ce justifica potentialul interes al lui George Becali ca aceasta echipa sa castige meciul.

"Dobos a cerut mereu sa castigam si nu mi-a cerut niciodata sa pierdem un meci al U Cluj", a conchis Vadana, raspunzand de asemenea, unei intrebari a procurorului de sedinta.

Cel de-al doilea martor, Marius Popescu, fost antrenor secund al U Cluj, a facut si el declaratii privind "sedinta ad-hoc" convocata in seara premergatoare meciului dintre formatia sa si CFR Cluj, in momentul in care echipa se afla la cina.

Citeste si:
Steaua, in pericol? Cazul Valiza va fi redeschis de comisiile LPF
Steaua, in pericol? Cazul...

"Dobos i-a luat pe fotbalisti si pe mine si ne-a spus sa mergem intr-un colt al localului. Pe mine m-a rugat sa stau putin mai in fata si sa nu las chelnerii sa mearga la masa lor. El a spus ca se va da o prima, nu stiu despre cat era vorba dar stiu ca nu s-a pomenit de Gigi Becali", a aratat fostul oficial al clubului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.