Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a spus, luni, la instanta suprema, ca in dosarul "Valiza" exista un martor care ar detine si fotografii cu banii pentru un blat dintre Dobos si Andone, care ar fi trebuit dati inaintea sa, in cazul meciului dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj.

Instanta suprema a inceput, luni, cercetarea judecatoreasca in dosarul "Valiza", intreband toti inculpatii prezenti la proces daca doresc sa dea declaratii in fata instantei de judecata.

Gigi Becali a fost de acord sa dea o declaratie si le-a spus judecatorilor ca el va spune "absolut tot adevarul adevarat", pentru a nu mai exista confuzii in acest dosar si in legatura cu acuzatiile ce i se aduc. Astfel, Becali a vorbit despre acuzatiile referitoare la tentativa de dare de mita in cazul meciului dintre U Cluj si CFR Cluj, din mai 2008, informeaza MEDIAFAX.

"Daca U Cluj castiga sau facea egal se stabilea clasamentul corect. Steaua ar fi luat campionatul, evident daca ar fi batut Buzaul. Eu am vorbit la acea vreme cu mana dreapta a lui Dobos (fostul presedinte al Universitatii Cluj), care mi-a spus: "Toata ziua ma suna Andone (fostul antrenor al CFR Cluj). Ce faci, vii?". Am spus atunci legat de premiere pentru ca U Cluj nu era motivata sa mai castige meciul, motiv pentru care ar fi existat riscul sa vanda meciul", a spus Becali in fata instantei.

Intre timp, eu am aflat ca se facuse o manevra de 800.000 de euro. A existat un martor care a fotografiat banii. Atunci, vazand asta, eu am trimis la Cluj cei 1,7 milioane de euro prin Teia Sponte, care trebuia doar sa le arate banii, ca judecatorii de acolo sa-i vada, sa fie motivati sa castige si sa nu vanda meciul. Eu l-am trimis pe Sponte la Cluj si i-am zis sa astepte instructiunile mele ulterioare", a adaugat acesta.

Intrebat de procurorul DNA de ce nu a sesizat organele de ancheta si pe cele sportive daca a avut informatii cu un posibil blat la meciul U Cluj-CFR Cluj, Becali a aratat ca informatia "a venit fulgerator" si nu a avut timp pentru alte pregatiri in afara de a trimite, in incercarea de a-i convinge pe jucatori sa-si joace corect sansa, o suma mai mare de bani decat cea despre care avea informatii ca va fi data pentru blat.

Citeste si:
Iuliu Muresan: Investitorul ne-a virat cinci milioane de euro
Iuliu Muresan (CFR Cluj):...

Becali a mai aratat ca nu a sesizat organele de ancheta pentru ca "nu provine dintr-o familie de turnatori" si, totodata, nici nu avea probe concrete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.