Rusia va cheltui 57.8 miliarde ruble, respectiv 1,4 miliarde euro, pentru a asigura securitatea la Jocurile Olimpice de iarna care vor avea loc, in 2014, la Soci, oras aflat in apropierea regiunii instabile Caucazul de Nord, a anuntat, luni, cotidianul Vedomosti, citat de AFP.
Pentru JO de iarna din 2010, de la Vancouver, Canada a cheltuit aproximativ 900 milioane dolari (660 milioane euro), iar la JO de vara din 2004, de la Atena, Grecia a alocat, in acelasi scop, 1,5 miliarde dolari (1,1 miliarde euro), noteaza Vedomosti, citata de MEDIAFAX.

Atentatul sinucigas din 24 ianuarie, de pe aeroportul moscovit Domodedovo, soldat cu 35 de morti, dovedeste ca Rusia ramane o tinta majora a teroristilor.

Sambata, anchetatorii au anuntat ca autorul atentatului era originar din zona rusa a Caucazului, unde asemenea acte sunt comise cu regularitate dupa cele doua razboaie care au devastat Republica Cecena.

Citeste si: [Principalele atacuri teroriste comise in Rusia in ultimii 12 ani]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.