George Copos a spus, miercuri, la Tribunalul Bucuresti, unde a fost audiat in dosarul transferurilor de jucatori, ca Rapid nu a stiut pana la declansarea anchetei ca pentru Florin Bratu s-a incasat un milion de dolari in plus, finantatorul clubului felicitandu-i pe cei care au primit acesti bani.

Referitor la tranferul jucatorului Bratu, Copos a declarat ca acesta a fost vandut pentru 1.750.000 de dolari, bani incasati efectiv de la Galatasaray Istanbul, pentru care clubul Rapid a platit impozit la stat.

Copos a subliniat ca nu a aflat decat dupa declansarea cercetarilor din dosar ca "alte persoane" au incasat de la Galatasary inca un milion de dolari.

"Nu stiu cine a incasat celelalte sume, pana la 2.700.000 de euro, pentru ca eu eram doar finantator. FC Rapid n-a stiut niciodata ca s-au mai incasat si alte sume de bani decat dupa declansarea anchetei. Iar cei care le-au incasat, bravo lor! Bravo lor ca au venit cu banii in Romania, iar Romania si cluburile de fotbal au incasat sute de milioane de euro, care au ajuns in bugetul de stat, respectiv in bugetele cluburilor
", a declarat in instanta Gheorghe Copos.

  • Copos a mai spus in fata instantei ca, in cazul jucatorului Cristian Dulca, transferul s-a facut pe baza legilor in vigoare la acea vreme, iar statul roman nu a fost pagubit in niciun fel.

Omul de afaceri a probat afirmatiile sale cu documente financiare, respectiv cu balante de plati si bilantul contabil, precum si cu acte care atesta faptul ca suma integrala primita de la clubul la care a fost vandut Dulca, a fost declarata si impozitul platit la stat.

Potrivit lui Copos, in perioada cand Dulca a fost vandut (septembrie 1998), Romania trecea printr-o perioada financiara "dificila", ceea ce a afectat si multe cluburi de fotbal, el precizand ca vanzarea pentru 450.000 de dolari a jucatorului a fost una benefica pentru ca toti banii au intrat in contul clubului Rapid. Totusi, la finalul lui 1998, clubul a inregistrat, potrivit documentelor financiare oficiale, pierderi de peste 14 miliarde de lei vechi.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

  • Instanta Tribunalului Bucuresti l-a audiat, miercuri, si pe patronul clubului de fotbal Gloria Bistrita, Jean Padureanu, in legatura cu tranferarea lui Ionel Ganea si Lucian Sanmartean, el spunand ca acestea s-au derulat perfect legal. Padureanu a subliniat ca a platit statului roman la acea vreme impozite de 750 de milioane de lei vechi.

O alta persoana care a dat declaratii la Tribunalul Bucuresti a fost Gigi Netoiu, care a spus a fost imputernicit de Clubul Dinamo doar sa semneze contractul de tranfer al jucatorului Dan Alexa, care a revenit dupa doi ani, gratis, la Dinamo.

Instanta il va audia in 16 februarie si pe Cristian Borcea, care a fost prezent, miercuri, in sala de judecata.

  • Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.
Citeste si:
„Bravo, ai stil!” 2023 se va difuza pe un alt canal. Când începe...
„Bravo, ai stil!” 2023 se va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.