Romania a castigat duelul cu Muntenegru, scor 23-21, calificandu-se in semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Romania a castigat cu 23-21 cu Muntenegru, insa victoria nu i-a asigurat automat si calificarea in semifinale. partida Rusia - Spania, iar tricolorele aveau nevoie ca ibericele sa furnizeze marea lovitura. Spania a invins insa Rusia, cu 30-22, contribuind la calificarea Romaniei, potrivit ProSport.

Pana la ultimul meci al zilei de la Herning, Danemarca - Croatia, nationala isi asigurase calificarea in careul de asi. Trebuia doar ca gazdele sa faca un egal, iar danezele s-au impus la cu 31-19.

  • Voina: Dupa mult timp sunt fericit ca putem aduce o bucurie romanilor

Selectionerul Radu Voina a declarat astazi ca jucatoarele nationalei Romaniei si-au castigat respectul, adaugand ca este extrem de fericit ca prin calificarea in semifinale CE de handbal feminin se poate aduce o bucurie romanilor.

"Nu stiu ce sa spun, nu pot spune mare lucru, au fost multe lovituri pentru Romania, ma refer la Ramona, Carmen, Cristina si Paula. Iti vine sa te bucuri dar si sa plangi. Fetele trebuie respectate si daca ma bucur pentru ceva in acest moment este pentru ca si-au captigat respectul. Spania ne-a facut probleme in ultimii doi ani, dar in sfarsit in seara aceasta ne-a ajutat invingand Rusia si calificandu-ne in semifinale. Dupa mult timp sunt fericit ca putem aduce o bucurie romanilor", a declarat Voina, extrem de emotionat, pentru MEDIAFAX.

GRUPELE PRINCIPALE
GRUPA 1
1. Danemarca 4m - 8p
2. Romania 4m - 6p
3. Muntenegru 4m - 4p
4. Rusia 4m - 2p
5. Croatia 4m - 2p
6. Spania 4m - 2p

GRUPA 2
1. Norvegia 4m - 6p
2. Suedia 4m - 6p
3. Olanda 4m - 4p
4. Franta 4m - 4p
5. Ungaria 4m - 4p
6. Ucraina 4m - 0p


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.