Nationala de handbal feminin ocupa locul doi in grupa principala I, la CE din Danemarca si Norvegia, dupa disputarea meciurilor din prima zi.

  • Romania-Croatia, scor 31-22, in grupa I principala la CE de handbal feminin
Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins luni, la Herning, reprezentativa similara a Croatiei, scor 31-22 (14-12), in primul meci din grupa principala I, la Campionatul European din Danemarca si Norvegia, potrivit MEDIAFAX.

Romania a inceput bine disputa cu Croatia: Ardean-Elisei a dus echipa la doua goluri pentru prima data in min. 14, dupa doua interventii consecutive ale Paulei Ungureanu, diferenta mentinuta constant pana spre pauza (11-9, min. 22). Tricolorele au iesit in evidenta prin combinatiile cu pivotul Oana Manea, cea mai buna jucatoare din tabara noastra in prima repriza
.

Romania a castigat un meci important in cursa pentru semifinale, scor 31-22, dar si curaj pentru dificilele confruntari cu Muntenegru si Rusia. Tricolorele au acumulat astfel 4 puncte in grupa I.

Urmatoarele meciuri din grupa I principala sunt programate astfel:

Marti
17.45 Romania-Muntenegru
19.45 Spania-Rusia
21.45 Danemarca-Croatia

Joi
17.45 Romania-Rusia
19.45 Spania-Croatia
21.45 Danemarca-Muntenegru.

In grupa a II-a, primele meciuri s-au jucat duminica, iar urmatoarele sunt programate astfel:
Marti: Olanda-Ungaria (17.15), Suedia-Franta (19.15) si Ucraina-Norvegia (21.15)
Miercuri: Ucraina-Franta (17.15), Suedia-Ungaria (19.15) si Olanda-Norvegia (21.15).

Primele doua clasate in grupele principale vor juca semifinalele, incrucisat, in data de 18 decembrie, in timp ce invinsele vor disputa finala mica, iar invingatoarele din semifinale vor evolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate in 19 decembrie, ultima zi a CE.

Echipa tarii noastre a obtinut cea mai buna clasare la CE din 2000, cand a incheiat pe locul patru, turneul final gazduit chiar de Romania. Primele trei clasate la CE din Danemarca si Norvegia obtin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.