Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, sambata, reprezentativa Serbiei, scor 40-28 (20-14) si s-a calificat in grupa principala I, la CE din Danemarca si Norvegia.

Echipa Romaniei a incheiat grupa preliminara A cu victoria de care avea nevoie pentru calificarea sigura mai departe , scor 40-28, in fata Serbiei, care a ramas pe ultimul loc, cu 0 puncte. Portarul Talida Tolnai a fost cea mai buna jucatoare din tabara Romaniei, cu 15 interventii reusite (una de la 7 metri), relateaza MEDIAFAX.

Cu doua victorii din trei meciuri jucate in grupa A preliminara, echipa Romaniei s-a calificat in grupa principala I, cu 2 puncte, alaturi de Danemarca si Spania. Rezultatul ultimului meci de sambata, intre Danemarca si Spania, va stabili doar cu cate puncte vor merge mai departe cele doua formatii.

Conform regulamentului, in grupele principale conteaza doar rezultatele directe cu echipele din grupa preliminara, care se califica si ele.

Meciurile din grupele principale incep duminica (grupa a II-a), respectiv luni (grupa I).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.