Agentia Nationala Antidoping este o institutie a statului care ar trebui sa efectueze teste gratuite sportivilor romani, spune Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir.

Dragomir a comentat, astfel, o declaratie a presedintelui ANAD, Graziela Vajiala, care afirmase, intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX, ca FRF nu a comandat niciun test antidoping in acest an, in timp ce LPF a efectuat doar 72 de teste. "Tinand cont de numarul mare de sportivi, ar trebui sa facem foarte multe probe pe an ca sa putem fi siguri ca am acoperit fotbalul. Din pacate, nu putem aloca o suma prea mare de bani de la bugetul de stat. In acest an, am avut peste 200 teste, dar anul nu s-a finalizat inca. Au fost suportate de agentie 136 de teste, iar FRF nu a facut in acest an nicio proba", a spus Vajiala, potrivit MEDIAFAX.

In replica, seful LPF spune ca ANAD ar trebui sa faca testele din fonduri proprii, nu sa ceara bani pentru ele. "Daca eu nu vreau sa-i platesc sa fac teste antidoping, atunci nu fac. Ea poate sa faca si 3.000 de teste, este platita sa faca teste gratis, nu sa ceara bani. De aia ANAD este a statului. Anul asta am facut 72 de teste. Nu stiu daca acestea sunt multe sau putine. Eu atatea am putut sa fac, iar daca ele sunt putine, asta este", a spus Dragomir.

Presedintele LPF a precizat ca intelegerea dintre liga si ANAD, pentru efectuarea a 72 de teste, nu s-a facut in urma unei discutii pe care presedintele agentiei antidoping a avut-o cu un oficial de la UEFA.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, nu a putut fi contactat pe aceasta tema, iar secretarul general, Ionut Lupescu, a spus ca ar fi mai indicat ca situatia contractelor cu ANAD sa fie explicata de trezorierul Vasile Filimon. Acesta a declarat ca este nevoie de multi bani pentru a incheia contracte atat cu ANAD, cat si cu Institutul National de Medicina Sportiva:

Disputa dintre FRF si ANAD dateaza de la jumatatea anului 2009, cand laboratorul de la Bucuresti a primit acreditarea de la Agentia Mondiala Antidoping (WADA). Graziela Vajiala a spus la acea vreme ca federatia de fotbal este singurul for sportiv din Romania care nu are un program de combatere a dopajului.

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.