Cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1, germanul Sebastian Vettel, a primit pentru titlul mondial o prima de 3 milioane de euro.

Germanul Sebastian Vettel a primit din partea echipei Red Bull o prima in valoare de trei milioane de euro, pentru triumful reusit in acest sezon. Potrivit cotidianului german "Bild", Red Bull si-a premiat intregul staf, peste 500 de angajati, pentru titlurile mondiale la cucerite, citeazat GSP.ro.

Totodata, noul campion mondial la Formula 1 a fost intampinat duminica de 10.000 de oameni in orasul sau natal Heppenheim, o asezare de 26.000 de locuitori, potrivit Agerpres.

Sportivul a vorbit despre viitorul sau si despre Michael Schumacher, septuplul campion mondial, cu care este mereu comparat: "In acest moment sunt fericit la Red Bull. (...) Ceea ce a reusit Michael este unic. Bineinteles ca este un obiectiv sa ma apropii incetul cu incetul de ce a izbutit el, insa raman cu picioarele pe pamant", a declarat acesta.

Pilotul a dezvaluit, zambind, ca spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) nu l-a felicitat inca pentru titlul obtinut.

Vettel va fi numit cetatean de onoare al orasului in care locuiesc parintii sai si va participa in weekendul viitor la Cursa Campionilor de la Düsseldorf, unde va face echipa cu Schumacher.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.