Investitia de la stadionul Lia Manoliu va fi finalizata in mai 2011 cu resurse financiare ale municipalitatii, care a fost nevoita sa renunte la alte proiecte, in conditiile in care Guvernul nu si-a onorat obligatiile.

"Stadionul Lia Manoliu va fi finalizat in mai 2011 cand va avea si gazonul si cupola. Desi nu am primit banii de la guvern, municipalitatea are resursele necesare finalizarii acestui obiect", a spus Oprescu, potrivit MEDIAFAX.

Edilul general a sustinut ca Primaria Capitalei are bani pentru finalizarea investitiei pentru ca a renuntat la alte proiecte.

Pana la sfarsitul lunii decembrie va fi finalizata constructia si vor fi montate toate elementele de arhitectura la stadion, precum si cablurile pentru instalarea cupolei, in perioada de iarna se va continua cu finisajele interioare, iar la sfarsitul acesteia vor fi montate gazonul si cupola.

Directorul de investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat ca, avand in vedere ca, initial, stadionul Lia Manoliu "a fost vazut ca un obiectiv de sine statator", finalizarea acestuia necesita modificarea infrastructurii din zona stadionului, inlocuirea canalizarilor subterane si refacerea carosabilului, precum si amenajarile peisagistice la intrarea si la iesirea in/din stadion.

"Am pregatit pentru sedinta de vineri a CGMB o hotarare de consiliu pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea Stadionului National Lia Manoliu in care sunt cuprinse toate elementele de amenajare dar si cele de siguranta rezultate in urma vizitei reprezentantilor UEFA la acest obiect",
a spus Bogdan Hreapca.

  • Potrivit proiectului de hotarare care va fi supus dezbaterii consilierilor municipali, vineri, suplimentarea valorii investitiei la stadion va fi de aproximativ 92 milioane de lei.

Potrivit lui Bogdan Hreapca, in hotararea de consiliu au fost incluse lucrarile de inlocuire a conductelor de apa si canal din zona adiacenta stadionului, refacerea carosabilului si inlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor.

"Totodata, reprezentantii UEFA au modificat regulamentele si normele privind securitatea participantilor la evenimentele sportive acest lucru avand ca rezultat necesitatea unor lucrari suplimentare",
a mai spus Bogdan Hreapca.

Potrivit proiectului de hotarare, lucrarile suplimentare se refera la suplimentarea locurilor destinate presei scrise si audiovizuale, la cresterea numarului de grupuri sanitare si spatii comerciale la sistematizarea acceselor auto si pietonale, a drumurilor si a sistemului de iluminat, semnalarea completa a stadionului si crearea unui centru de comanda si control, extinderea sistemelor de supraveghere video si sonorizare in exterior, dar si introducerea "sistemului de control, acces si ticketing".

Citeste si:
Săpături de amploare pe un stadion din București, după o acuzație...
Săpături de amploare pe un...

Bogdan Hreapca a mai aratat ca daca proiectul de hotarare va fi aprobat, valoarea totala necesara reabilitarii stadionului Lia Manoliu va fi de aproximativ 142 de milioane de euro iar termenul necesar realizarii tuturor lucrarilor suplimentare impuse va fi de 42 de luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.