Tehnicianul roman Gheorghe Hagi va semna, vineri, la ora 15.30, in cantonamentul de la Florya, un contract cu gruparea turca Galatasaray, informeaza site-ul oficial al clubului din Istanbul.

Alaturi de Hagi, la evenimentul de la Florya va participa si fostul sau coechipier, turcul Tugay Kerimoglu, care va fi antrenor secund.

Potrivit ajansspor.com, Hagi a ajuns, joi, la un acord cu oficialii clubului Galatasaray si va semna un contract pe o perioada de un an si jumatate, desi tehnicianul roman ar fi dorit o intelegere pe doi ani si jumatate. El il va inlocui pe olandezul Frank Rijkaard, care si-a reziliat, miercuri, contractul cu Galata, in urma rezultatelor slabe inregistrate, relateaza MEDIAFAX.

Dupa renuntarea la colaborarea cu Rijkaard, Galatasaray a negociat cu fostul selectioner al Turciei, Fatih Terim, dar acesta a refuzat oferta clubului turc.

  • Hagi revine la conducerea tehnica a echipei Glatasaray dupa ce a mai antrenat-o in perioada 2003-2004.

In mandatul anterior, el a preluat echipa de la Fatih Terim, in martie 2004, in etapa a XXVII-a a sezonului 2003/2004, cand gruparea turca se afla pe locul sase, pozitie pe care a si terminat intrecerea interna in acea editie.

In sezonul 2004/2005, Hagi si Galatasaray au castigat Cupa Turciei, dupa victoria obtinuta in finala disputata cu Fenerbahce Istanbul, scor de 5-1. In prima liga turca, Galata a terminat sezonul pe locul trei, la patru puncte de campioana Fenerbahce.

La sfarsitul campionatului, Hagi a fost obligat sa demisioneze, fiind inlocuit de belgianul Eric Gerets.

  • Gheorghe Hagi a evoluat pentru Galatasaray in perioada 1996-2001, jucand in 167 de partide si marcand 79 de goluri in toate competitiile.

Alaturi de gruparea turca, Hagi a castigat, ca jucator, patru titluri de campion al Turciei (1997, 1998, 1999 si 2000) si doua cupe ale Turciei (1999 si 2000). De asemenea, in 2000, alaturi de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA si Supercupa Europei.


  • Gheorghe Hagi a mai antrenat reprezentativa Romaniei (2001), Bursaspor (2003), FC Timisoara (2006) si Steaua (2007), iar in ultima perioada s-a ocupat de academia de fotbal de la Constanta care ii poarta numele.

Dupa opt etape, Galatasaray, care a fost eliminata din aceasta editie a cupelor europene, ocupa locul 9, cu 12 puncte (patru victorii), la opt puncte de liderul Bursaspor.
Citeste si:
Salariu de 3 milioane de euro pentru Mircea Lucescu la Galatasaray
Salariu de 3 milioane de euro...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.