Meciul dintre Italia si Serbia din grupa C a preliminariilor pentru EURO 2012 a fost intrerupt marti seara dupa doar sase minute din cauza incidentelor provocate de fanii sarbi.

Partida a inceput cu o intarziere de aproximativ 40 de minute si a fost suspendata definitiv dupa doar sase minute, cand suporterii formatiei oaspete au aruncat cu petarde si cu fumigene in spectatorii italieni si pe teren.

Fortele de ordine au arestat 17 suporteri sarbi, printre care si pe liderul acestora, iar bilantul final al incidentelor este de 16 raniti, printre care doi carabinieri italieni.

Presa de la Belgrad condamna in unanimitate comportamentul suporterilor sarbi, numerosi jurnalisti considerand acest eveniment drept o rusine, informeaza MEDIAFAX.

"Cea mai mare rusine a sportului din Serbia", a titrat cotidianul Politika, mentionand ca Dejan Stankovici, capitanul reprezentativei Serbiei, care joaca la formatia italiana Internazionale Milano, a parasit stadionul avand lacrimi in ochi.

"Serbia roseste de rusine. Oroare, cosmar, Serbia a fost dezonorata in mod dureros la Genova. Imaginile cu tinerii avand cagule pe fata au nascut impresii care fac sa roseasca intreaga natiune", a notat Vecernje novosti, iar cotidianul Sportski Zurnal a facut o paralela cu disputele precedente: "Noi am jucat in Italia meciuri care au marcat istoria fotbalului sarb, a fotbalului in general, dar nu mai este cazul de asa ceva, de mult timp. O rusine eterna!".

  • Presa il citeaza, in numeroase randuri, pe presedintele Federatiei Sarbe de Fotbal (FSS), Tomislav Karadzici, care a declarat ca huliganii nu au comis, la Genova, un atac impotriva fotbalului, ci impotriva statului.

Intr-o tara obisnuita deja cu actele huliganice ale suporterilor din fotbal, toate jurnalele de telviziune au consacrat primele lor minute incidentelor de la Genova.
Citeste si:
Al doilea atac armat în Serbia! Un tânăr a ucis cel puțin 8 persoane
Al doilea atac armat în...

Canalul B92 a amintit ca faptele de la Genova vin la doua zile dupa violentele inregistrate, duminica, la Belgrad, unde ciocnirile dintre tinerii manifestanti care incercau sa impiedice defilarea Gay Pride si fortele de ordine s-au soldat cu peste 150 de raniti.

  • La randul sau, presa italiana si-a exprimat indignarea fata de incidentele de la Genova.

"Bestiile"
este titlul mare din cotidianul Gazzetta dello Sport, care noteaza: "Am vrea sa vorbim despre un meci de fotbal. In loc de asta, trebuie sa scriem despre acte rusinoase".

"Seara de ieri nu poate ramane fara un raspuns. Englezii au fost exclusi din fotbal timp de cinci ani, a venit timpul si pentru altii", scrie Corriere della Sera.

Cotidianul de stanga La Repubblica se arata ingrijorat de cresterea violentelor ultra-nationaliste in state din Europa orientala, precum Ungaria, Polonia, Rusia si Serbia. "Urmatorul Campionat European (n.r. - gazduit de Polonia si Ucraina) nu va fi prea amuzant. Meciul de la Genova a fost furat de o banda de idioti".

Citeste si:
[VIDEO] Balotelli nu stie sa se imbrace singur
VIDEO  Balotelli nu stie sa...

La randul sau, Il Messaggero titreaza simplu, referitor la evenimentele de la Genova: "Toata lumea a avut pierdut".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.