Fostul arbitru Marius Martis, arestat pe 30 aprilie pentru fapte de coruptie, va fi pus in libertate dupa ce Curtea de Apel Pitesti i-a admis astazi recursul la decizia Tribunalului Arges, care ii respinsese cererea de eliberare sub control judiciar.

Magistratii au admis recursul fostului arbitru la decizia Tribunalului Arges, de respingere a cererii de eliberare provizorie sub control judiciar. Decizia Curtii de Apel Pitesti este definitiva, astfel ca Martis va fi pus in libertate astazi, de la Penitenciarul Colibasi, unde este incarcerat.

Arbitrul Marius Martis a fost arestat in data de 30 aprilie, alaturi de Ionica Serea, care a fost pus in libertate in 23 septembrie, cand Curtea de Apel Pitesti i-a admis recursul la decizia Tribunalului Arges de respingere a cererii de eliberare provizorie sub control judiciar.

  • Fotbalul romanesc si coruptia

Marius Martis si Ionica Serea au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie alaturi de Cornel Penescu si Liviu Facaleata, ultimii doi fiind arestati in data de 11 mai si pusi in libertate sub control judiciar dupa doua saptamani, potrivit MEDIAFAX.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei patru in pe 21 mai, intr-un dosar care vizeaza coruptia din fotbal. Cornel Penescu a fost trimis in judecata pentru dare de mita, Ionica Serea pentru luare de mita, in timp ce Liviu Facaleata si Marius Martis sunt acuzati de complicitate la infractiunea de luare de mita.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii anticoruptie, in 18 martie 2009, Cornel Penescu, "in calitate de actionar majoritar al FC Arges Pitesti, a oferit si dat efectiv sub forma de mita suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbal Serea Ionica, delegat sa arbitreze meciul dintre echipele FC Arges si FC Steaua Bucuresti", programat sa se desfasoare pe 20 martie 2009.

Banii au fost primiti de Serea inainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Facaleata si Martis, pentru ca FC Arges "sa obtina un rezultat favorabil (...) si pentru ca jucatori din cadrul echipei gazda sa nu primeasca sanctiuni disciplinare (cartonas galben sau cartonas rosu) si sa fie aplicate astfel sanctiuni fotbalistilor din echipa adversa".

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.