Tarile care au in palmares titlul de campioana a lumii la fotbal stabilesc adevarate recorduri negative la editia de anul acesta din Africa de Sud, cele mai mari dezamagiri fiind Franta, Anglia si Italia.

Rezultatele surprinzatoare inregistrate la CM 2010 ii determina pe statisticieni sa caute in arhiva si sa descopere recorduri de contra-performanta ale formatiilor considerate favorite, transmite NewsIn.

Unul dintre acestea este acela ca, la competitia gazduita de Africa de Sud, s-a inregistrat cel mai mare numar de castigatoare ale titlului mondial, patru, care nu au reusit sa invinga in primul meci din faza grupelor. Acestea sunt Franta, Anglia, Italia si Uruguay, care au incheiat la egalitate primele lor partide. Singurele detinatoare ale trofeului care au invins in meciul de debut sunt Brazilia, Argentina si Germania.

Dintre nationalele care au stabilit acest record negativ, Franta are sanse aproape egale cu zero sa continue competitia, dupa ce a pierdut al doilea meci, in timp ce Anglia, care a facut egal, vineri seara, si in partida jucata contra Algeriei, este obligata sa castige ultimul meci din grupa, impotriva Sloveniei, pentru a-si asigura calificarea in faza urmatoare.[Franta, pregatita sa-si faca bagajele!]

Un alt record din aceeasi categorie este furnizat de numarul golurilor marcate de trei dintre detinatoarele europene ale titlului mondial. In cinci partide jucate, Franta, Anglia si Italia au inscris impreuna doar doua goluri.

  • Noua Zeelanda, "egala Italiei" la CM de fotbal

Noua Zeelanda a produs duminica o noua surpriza a Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud, dupa ce a incheiat la egalitate, scor 1 la 1, meciul cu detinatoarea trofeului, Italia.

Primul gol a fost reusit de Smeltz, in minutul 7, iar italienii au egalat prin Iaquinta, din penalty, in minutul 29.

Meciul s-a jucat la Nelspruit, in fata a peste 38.000 de spectatori.

Cele doua echipe fac parte din grupa F a Campionatului Mondial, alaturi de Paraguay si Slovacia. Acestea din urma s-au intalnit tot duminica, jocul fiind castigat de sud-americani cu 2-0.

Citeste si:
Peste 60% din comenzile online de mancare, inregistrate in timpul...
Peste 60% din comenzile...

In clasamentul grupei F conduce Paraguay, cu patru puncte, urmata de Italia si Noua Zeelanda, cu cate doua, si Slovacia, cu unul singur.[CM 2010: Slovacia - Paraguay: 0-2]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.