Gigi Becali solicita instantei supreme sa i se inapoieze valiza cu 1,7 milioane de euro.

Completul de 9 Judecatori al ICCJ a ramas, luni, in pronuntare, pe recursul lui Gigi Becali impotriva deciziei Sectiei Penale a instantei supreme, prin care i-a fost respinsa cererea de ridicare a sechestrului DNA pe cei 1,7 milioane de euro, care ar reprezenta mita din dosarul Valiza, relateaza NewsIn.

Gheorghita Mateut, avocatul lui Gigi Becali, a sustinut in fata instantei, ca prevederile legii in baza careia Gigi Becali a fost trimis in judecata arata ca pot fi confiscati doar banii sau valorile care au fost date cu titlul de mita, in timp ce, in dosarul de fata, cei 1,7 milioane de euro nu au ajuns la jucatorii de la Universitatea Cluj. Avocatul a cerut admiterea recursului si restituirea celor 1,7 milioane de euro lui Becali.

In ultimul cuvant in fata judecatorilor, europarlamentarul Gigi Becali a spus ca e uimit de sustinerile procurorului DNA. "Eu raman stupefiat cand vad un procurorul cu parul alb pledand astfel de lucruri", a spus Becali, care a incercat sa ii convinga pe magistrati ca nu a vrut sa ii mituiasca pe jucatorii de la Universitatea Cluj, ci a vrut sa ii premieze, pentru a juca, subliniind, in mai multe randuri, ca nu le-a oferit jucatorilor bani ca sa isi incalce atributiile, ci "ca sa joace fotbal".

La iesirea din sala de judecata, Becali a spus ca e increzator ca magistratii ii vor da dreptate, afirmand, din nou, ca intentia sa a fost sa ii premieze pe jucatori, iar premierea nu poate fi numita mita.

Completul de 9 Judecatori a ramas in pronuntare, iar decizia pe care o va lua este una definitiva.

In luna februarie, Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins cererile avocatilor din dosarul „Valiza”, care solicitasera instantei restituirea cauzei la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, si ridicarea sechestrului de pe banii oferiti jucatorilor de la Universitatea Cluj. [Dosarul "Valiza": Banii lui Becali raman sub sechestru]

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput, pe 26 noiembrie 2009, judecarea dosarului "Valiza", in care europarlamentarul George Becali este acuzat de dare de mita.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator. Teia Sponte a sustinut ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.