Audienta urmeaza sa creasca cu cel putin 5% fata de acelasi eveniment sportiv din 2006, arata un studiu al IPG's Initiative, citat de Brandrepublic.
Potrivit cercetarii, fiecare meci disputat in timpul Campionatului Mondial din acest an ar putea atrage o audienta medie globala de 125 mil. telespectatori. In plus, finala din 11 iulie ar putea deveni cel mai vizionat moment sportiv din istorie, scrie Wall-Street.

Campionatul Mondial din anul 2006 a atras o audienta live medie de 322 mil. telespectatori, si un reach de 638 mil. telespectatori.

De asemenea, editia din 2010 s-ar putea bucura si de o crestere a numarului de telespecatori de sex feminin, atingand nivelul de 42% din audienta.

Site-ul oficial al FIFA a fost al optulea cel mai vizitat website din Marea Britanie.

Pe de alta partea, un numar din ce in ce mai mare de telespectatori din Marea Britanie vor urmari meciurile din Campionat pe televizoare cu transmisie High Definition (HD). Vanzarile de astfel de televizoare au atins pragul de 28 de milioane pana la sfarsitul lunii martie 2010, potrivit Ofcom. Au trecut 40 de ani de la ultima modificare majora a modului de vizionare a Campionatului Mondial, cand in 1970 editia din Mexic a fost transmisa pentru prima oara color.

Citeste si: [Ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.