FIFA si fotbalistii care participa la Campionatul Mondial de Fotbal fac un apel pentru ca toti copiii sa mearga la scoala.

  • 72 de milioane de copii din intreaga lume sunt in imposibilitatea de a merge la scoala.

FIFA se alatura campaniei globale 1GOAL, initiata de Save the Children, si in perioada Campionatului Mondial de Fotbal atrage atentia asupra discriminarii la care sunt supusi copiii carora li se refuza dreptul la educatie.

Peste opt milioane de persoane din intreaga lume au semnat deja in numele copiilor care nu pot sa o faca, in cadrul campaniei globale 1GOAL, careia i s-au alaturat nume faimoase din lumea fotbalului, printre care Pele, Ronaldo si Zidane, divertismentului si politicii, militand astfel pentru ca tuturor copiilor din lume sa le fie acordata sansa de a merge la scoala.

„Cu mai mult de sapte milioane de semnaturi si cu mii de alte semnaturi care ne parvin zilnic, asteptarile noastre vor fi depasite - vom construi una dintre cele mai mari miscari sociale din istorie”, a declarat Owain James, Coordonator global al 1GOAL.

„Fiecare semnatura pune mai multa presiune pe liderii mondiali, pentru a ne asigura ca fiecare copil va beneficia de experienta tranformatoare de a merge la scoala”.

Presedintele sud-african Jacob Zuma a anuntat ca un summit la nivel inalt pe educatie va avea loc pe 7 iulie, la Cape Town.

  • Statisticile arata ca in Romania, 70.000 de copii sunt nevoiti sa munceasca in loc sa invete si doar un sfert dintre copiii din mediul rural ajung sa urmeze liceul. Intre educatie si exploatarea prin munca a copilului exista o dubla legatura.

Pe de o parte, implicarea copiilor in cele mai grave forme de munca determina scaderea frecventei scolare, iar, pe de alta parte, lipsa resurselor necesare pentru frecventarea scolii conduce la munca copilului ca singura alternativa.

Toti cei care vor sa se alature campaniei, o pot face semnand in numele copiilor care nu stiu sa scrie, pe www.salvaticopiii.ro/1goal/1goal.html si pe contul de Facebook al organizatiei.

  • Pugilistul roman Leonard Doroftei, Melania Medeleanu, Andreea Raicu si Sanda Nicola s-au alaturat deja campaniei Salvati Copiii Romania, prin care se urmareste sensibilizarea factorilor de decizie si determinarea acestora sa asigure accesul gratuit si nediscriminatoriu al tuturor copiilor la educatia primara.



Shakira a dat startul Mondialului de fotbal
Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.