Curtea de Apel Pitesti a respins recursul arbitrului Ionica Serea, arestat preventiv pentru luare de mita in dosarul coruptiei din fotbal, fata de decizia Tribunalului Arges care nu i-a acceptat cererea de eliberare sub control judiciar, transmite corespondentul NewsIn.

Decizia Curtii de Apel Pitesti este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs. Magistratii Tribunalului Arges au respins pe data de 12 mai cererea de eliberare sub control judiciar formulata de fostul arbitru Ionica Serea, arestat preventiv pentru infractiunea de luare de mita in dosarul coruptiei din fotbal, in care este cercetat si omul de afaceri Cornel Penescu, dar si arbitrul Marius Martis si fostul director al hypermarketului Pic, Liviu Facaleata.

Procurorii din cadrul DNA Pitesti efectueaza cercetari penale fata de arbitrii Ionica Serea si Marius Martis pentru fapte de coruptie. Din materialul de punere in miscare a actiunii penale, a reiesit faptul ca Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Martis si Facaleata.

  • Mita pentru favorizarea echipei Club Arges Pitesti intr-un meci cu Steaua

Potrivit procurorilor DNA, Ionica Serea este cercetat pentru luare de mita, iar Marius Martis pentru complicitate la infractiunea de luare de mita.

Procurorii anticoruptie precizeaza ca Serea a primit bani pentru a favoriza echipa Fotbal Club Arges Pitesti, la o partida cu Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009.

Magistratii Tribunalului Arges au decis pe data de 30 aprilie emiterea de mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele arbitrilor Ionica Serea si Marius Martis, acuzati de procurorii DNA Pitesti pentru fapte de coruptie in dosarul privind mita din arbitraj, declansat in urma cu un an.

Scandal in fotbal: Penescu si Facaleata au fost arestati din nou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.