Intrarea suporterilor pe terenul de fotbal in timpul unui meci ar putea fi pedepsita ca infractiune daca este insotita si de forme de violenta, a declarat seful Jandarmeriei, generalul Olimpiodor Antonescu, care a precizat ca propunerea a fost facuta de deputatul Alin Trasculescu.

Generalul Antonescu a precizat ca Jandarmeria Romana sustine proiectul de modificare si completare a Legii 4, privind prevenirea si combaterea violentei in sport, initiat de deputatul Alin Trasculescu, si ca in momentul de fata propunerea a trecut de Senat si se afla spre avizare in Camera Deputatilor, relateaza NewsIn.

Olimpiodor Antonescu a mai spus ca, daca propunerile facute vor fi aprobate, orice suporter care patrunde neautorizat pe suprafata de joc in timpul unui meci si se comporta violent va fi cercetat penal, acest tip de manifestare fiind catalogat drept infractiune.

"O alta noutate din proiect, care ar contribui foarte mult la pastrarea unui climat normal in timpul competitiilor sportive, in special la meciurile de fotbal, este obligativitatea prin lege a celor care au interdictie la manifestatiile sportive de a se prezenta la politie ori la unitatile de jandarmerie pentru a informa cu privire locul in care se vor afla in timpul competitiilor", a afirmat generalul.

Seful Jandarmeriei a explicat ca s-ar impune ca efectivele Politiei Locale sa fie angrenate in dispozitivul de securitate pe timpul competitiilor, in special in interiorul arenelor care nu beneficiaza de serviciile unor societati de paza si protectie.

Antonescu sustine, de asemenea, ca mentinerea interdictiei de a introduce obiecte pirotehnice in incinta arenelor sportive este necesara, dorind ca gradul de risc al competitiilor sportive sa fie stabilit de Jandarmerie, pe baza unor informari venite din partea organizatorilor.

Din 2005 si pana in prezent, jandarmii au inregistrat 542 de infractiuni comise in timpul meciurilor de fotbal si au aplicat 4.043 de amenzi pentru fapte antisociale. Baza de date cu suporteri considerati ca avand un comportament violent cuprinde 4.585 de persoane. Cele mai multe sanctiuni au primit suporterii stelisti - 380, iar pe locurile doi si trei se afla sustinatorii echipelor Rapid si Universitatea Craiova cu 333 si, respectiv, 302 sanctiuni primite.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.