Informatii dinspre Comitetul Olimpic Italian sustin ca Mutu are sansa de a lua o pedeapsa cit mai mica daca isi asuma greseala.

Conform unor surse de incredere din anturajul WADA (Organizatia Mondiala Antidoping) citate de Gazeta Sporturilor, Mutu risca sa stea pe tusa o perioada intre 1 si 6 ani. "Daca era prima abatere, putea scapa cu 3 luni sau chiar doar cu avertisment, daca invoca in apararea sa ca n-a stiut si a luat-o involuntar", sustine aceeasi sursa contactata de Gsp.

Federatia din Peninsula il va suspenda oricum pina la elucidarea cazului, dar nu pentru mai putin de 60 de zile.


"Mutu a avut ghinion! Acum nu s-a drogat, va fi suspendat intre 3 si 6 luni!"

Pe de alta parte, Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca in opinia sa jucatorul Adrian Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping, va putea obtine o suspendare cuprinsa intre 3 si 6 luni, in cazul in care i se vor acorda "circumstante atenunante". "Fereasca Dumnezeu, Mutu a avut ghinion. Ce sa faci acum? Acum nu s-a mai drogat. A luat pastile sa slabeasca, saracul. Poate nu a stiut, i se putea intampla oricui. Eu cred ca sigur va fi suspendat, dar intre 3 si 6 luni. E adevarat ca minim e un an, dar daca ai circumstante atenunante pedeapsa poate fi mai mica. Eu cred ca mai are sanse sa revina in fotbal, nu e terminata cariera lui. Trebuie oricum sa asteptam si testul doi, ca sa vedem cum va iesi. Eu spun in felul urmator, fara un avocat destept si fara un profesor de medicina care sa explice ce s-a intamplat, nu poti sa scapi", a declarat Dragomir, potrivit Prosport.

Gazzetta dello Sport a anuntat ieri ca Mutu iesit pozitiv cu sibutramina la un test efectuat pe 10 ianuarie, la finalul meciului Fiorentina - Bari 2-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.