Mutu iesit pozitiv cu sibutramina la un test efectuat pe 10 ianuarie, la finalul meciului Fiorentina - Bari 2-1, informeaza Gazzetta dello Sport.

Informatia a fost data publicitatii de catre Comitetul Olimpic Italian (CONI). CONI a anuntat ca testul a fost facut de laboratorul din Roma, potrivit ProSport. Recidivist, dupa ce in 2004 a fost depistat ca a consumat cocaina, pe cand evolua la Chelsea, Mutu risca acum o suspendare intre 1 si 4 ani si chiar un final de cariera, la varsta de 31 de ani.

"Sunt socat, nu ma asteptam la asa ceva!", a declarat Pantaleo Corvino, director sportiv Fiorentina.

Vezi aici ce scrie presa internationala despre Mutu!

Potrivit Healthy, sibutramina este o substanta gasita in medicamentele pentru slabit care inhiba apetitul. Medicamentele pe baza de sibutramina se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala fiindca aceste pastile sunt destul de controversate.

Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a decis retragerea de pe piata in toate statele Uniunii Europene a medicamentelor ce contin sibutramina, potrivit Revistei Hipocrate. Medicamentele care au fost autorizate pana acum Reductil, Reduxade si Zelium erau indicate pentru utilizare la pacientii obezi si la pacientii supraponderali care au si alti factori de risc cum ar fi diabetul zaharat de tip II sau dislipidemia. Decizia de a retrage produsele de pe piata a venit dupa ce a fost efectuat studiul Efectele Cardiovasculare ale Sibutraminei" (Sibutramine Cardiovascular Outcomes-SCOUT), relateaza paginafarmacistilor.ro.

CTP: "Mutu a trisat de prea multe ori in cariera si acum plateste pentru asta!". "Mutu a trisat de prea multe ori in cariera si plateste pentru asta! Nu-i doresc sa fie exclus pentru asta. Daca are probleme cu dopajul nu ar mai trebui sa apara pe la nationala", a spus Cristian Tudor Popescu la Sport.ro.

Gigi Becali: "E FINAL DE CARIERA pentru Mutu!". Finantatorul Stelei a comentat ironic zvonurile unei capcane intinse lui Adi Mutu in afacerea dopajului, partea a doua. "Nu sunt surprins! E vina lui Mutu exclusiv! I-au intins ei o capcana acum lui Mutu pentru ca nu a vrut sa semneze. I-au dat-o lui Mutu cand dormea. Mutu are cel mai mare ghinion. Se putea sa nu intre in capcana. Oricum pe mine nu ma intereseaza de Mutu si de ce face el. Nici nu vreau sa fiu impotriva lui, dar nici sa spun tampenii ca i s-au intins capcane. Nu e problema mea. Daca e adevarat, e final de cariera pentru Mutu!", a declarat Becali la sport.ro.

Mutu, indepartat deja din lotul Fiorentinei. "In asteptarea probei B, Mutu nu va mai putea juca fotbal. Este vorba despre o suspendare temporara din cadrul lotului echipei Viola. Astfel, Adrian Mutu nu mai este la dispozitia antrenorului Cesare Prandelli". Giovanni Becali a declarat la radio Toscana ca el este opimist in afacerea cu Mutu, scrie Cotidianul, citand Firenzeviola.it.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.