Interventia chirurgicala la cap, la care fotbalistul a fost supus miercuri, timp de doua ore, a constat in refacerea unei fracturi craniene din zona parietala dreapta si indepartarea unui hematom aparut in urma contactului

"Operatia a fost necesara pentru refacerea unei fracturi din zona parietala dreapta si indepartarea unui hematom rezultat in urma contactului cu Pellissier. Coechipierii sai care au venit la spital pentru a-l vizita nu au avut ocazia sa il vada, deoarece romanul era deja in sala de operatie cand acestia au ajuns", informeaza Gazzetta dello Sport.

Medicul Sergio Turazzi, seful echipei care a efectuat interventia chirugicala la un spital din Verona, la care a asistat si doctorul lui Internazionale Milano, Franco Combi, a relatat cum a decurs operatia: "Jucatorul a suferit o leziune in regiunea parietala dreapta, care a provocat o fractura si aparitia unui hematom. Interventia chirurgicala a fost necesara pentru refacerea fragmentelor osoase patrunse spre creier, indepartarea hematomolui si anularea posibilitatii reaparitiei acestuia. Operatia a decurs normal si suntem optimisti ca pacientul se va reface fara probleme. E prematur sa spunem cand va putea parasi spitalul, dar sunt premise ca situatia sa va fi rezolvata in cel mai bun mod posibil", relateaza NewsIn.

Seful departamentului de neurochirurgie al spitalului din Verona a afirmat ca fotbalistul a fost calm in noaptea dupa operatia la cap: "Pacientul este treaz si radiografia din aceasta dimineata a confirmat ca operatia a fost un succes".

"Operatia a decurs foarte bine. Chivu este tinut in continuare la terapie intensiva din motive de intimitate. Pacientul a fost calm, s-a comportat exceptional. Din fericire, nu am subestimat gravitatea accidentarii, iar profesionalismul si sprijinul medicilor din Verona au fost exceptionale. Cand se va intoarce pe teren? In aceste momente, prioritatea medicilor este sanatatea lui", a explicat, la randul sau, Franco Combi.

Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a fost operat la cap, miercuri, la un spital din Verona, dupa ce a suferit o accidentare in timpul jocului cu Chievo, din Serie A.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.