Atacantul argentinian al formatiei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost desemnat de FIFA drept cel mai bun fotbalist din lume in anul 2009 si a primit premiul "FIFA World Player" in cadrul unei gale care a avut loc luni seara la Zurich.

"Vreau sa le multumesc celor care m-au votat. Este o mare onoare pentru mine si ma bucur ca am castigat. A fost un an magnific pentru Barcelona, pentru colegii mei si pentru mine", a declarat Lionel Messi dupa ce a primit premiul, acesta fiind inmanat de presedintii Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) si UEFA, Sepp Blatter, respectiv Michel Platini, informeaza NewsIn.

Argentinianul Lionel Messi, in varsta de 22 de ani, evolueaza la FC Barcelona din 2004, dupa ce din anul 2000 a jucat la echipa de tineret a clubului spaniol. Are in palmares 3 tituri de campion, o Cupa a Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, doua Ligi ale Campionilor, Supercupa Europei, CM al cluburilor.

Cel mai bun fotbalist al anului a fost ales in urma voturilor acordate de selectionerii si capitanii echipelor nationale. Ceilalti nominalizati au fost spaniolii Andres Iniesta si Xavi, brazilianul Kaka si portughezul Cristiano Ronaldo. [Kaka: Messi e favorit la titlul de FIFA World Player]

Cea mai buna fotbalista a anului 2009 a fost desemnata brazilianca Marta, pentru al patrulea an consecutiv.

Forul mondial si Federatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti au anuntat si echipa anului (FIFA/FIFPro World XI), aceasta fiind aleasa pe baza voturilor a 50.000 de fotbalisti profesionisti. Echipa anului are urmatoarea componenta: Iker Casillas - John Terry, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Dani Alves - Xavi, Andres Iniesta, Steven Gerrard - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres. Fiecare dintre castigatori a fost prezent pe scena si a primit un trofeu.

In cadrul galei a fost acordat si premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, castigatorul fiind Cristiano Ronaldo, pentru reusita din meciul cu FC Porto, din Liga Campionilor.

Lionel Messi, primul argentinian care castiga Balonul de Aur

Messi, fotbalistul european al anului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.