Mijlocasul ofensiv al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a castigat, luni noapte, Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului 2009 oferit de publicatia franceza France Football, el devenind astfel primul argentinian care castiga acest trofeu.
"Este o mare onoare sa castig acest premiu, iar faptul ca sunt primul argentinian care reuseste acest lucru ma emotioneaza. Premiul este foarte important pentru mine. Nu credeam ca voi castiga si vreau sa dedic premiul familiei mele. Stiam ca sunt printre favoriti, mai ales pentru ca FC Barcelona a castigat tot, dar nu ma asteptam sa fie aceasta diferenta intre mine si cel de pe locul doi", a spus Messi pentru France Football, potrivit NewsIn.

Messi a acumulat 473 de puncte si l-a depasit categoric pe castigatorul de anului trecut, portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid), care a avut doar 233 de puncte din partea juriului France Footbal. Argentinianul a reusit sa se impuna clar in cursa pentru acest trofeu, acesta fiind cea mai mare diferenta din istorie care s-a inregistrat intre primii doi clasati.

Pe urmatoarele 3 locuri s-au clasat 3 jucatori care au jucat pentru FC Barcelona in 2008, atunci cand catalanii au reusit sa castige Liga Campionilor, Campionatului si Cupa Spaniei, si anume Xavi (locul 3 - 170 de puncte), Iniesta (4 - 149 de puncte) si Samuel Eto'o (5 - 75 de puncte), ultimul plecand insa intre timp la Internazionale Milano.

Topul celor 10 fotbalisti care au mai fost in cursa pentru Balonul de Aur a fost completat de Kaka (castigatorul din 2007), Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Didier Drogba si Steven Gerrard. Ultimul in clasamentul jucatorilor nominalizati a fost francezul Karim Benzema, care nu a obtinut niciun vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.