Finantatorul FC Arges Cornel Penescu, directorul PIC Liviu Facaleata si fostul presedinte al CCA Gheorghe Constantin raman in arest, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis, duminica, recursul procurorilor DNA la decizia de inlocuire a masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara.
Tribunalul Prahova a hotarat, in data de 14 octombrie, inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul finantatorului FC Arges Cornel Penescu, a directorului PIC Liviu Facaleata si a fostului presedinte al CCA Gheorghe Constantin cu inderdictia de a parasi tara, decizia fiind atacata cu recurs de procurorii DNA. [Tribunalul Prahova a decis punerea in libertate a lui Penescu, Facaleata si Constantin]

Curtea de Apel Ploiesti a admis insa recursul procurorilor DNA, decizia mentinerii arestului fiind definitiva.

Audierile au inceput la 10.30 si au durat aproximativ doua ore, timp in care cei trei si-au sustinut in continuare nevinovatia, iar aparatorii lor au incercat sa demonstreze ca nici unul dintre clientii lor nu reprezinta pericol social, potrivit NewsIn.

In cazul directorului firmei PIC, Liviu Facaleata, avocatul acestuia a incercat sa explice ca pentru infractiunea de complicitate la dare de mita legea prevede inchisoarea de la 6 luni la 5 ani si clientul sau a stat deja in arest preventiv jumatate de an, deci nu se mai impune prelungirea arestului.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a explicat in fata instantei ca firmele sale sunt amenintate cu falimentul si in cazul in care ar fi lasat in libertate ar incerca sa isi salveze ce se mai poate din afacere.

In cazul fostului presedinte al CCA, Gheorghe Constantin, avocatul acestuia nu s-a prezentat la proces si a fost delegata o avocata din oficiu, pe care a acceptat-o in cele din urma. Gheorghe Constantin a spus in fata instantei ca in cazul in care va fi eliberat, pentru el obligatiile care i se impun or sa fie sfinte.

Urmatorul termen pe fond al procesului celor 14 inculpati in dosarul coruptiei in fotbal urmeaza sa se judece pe data de 12 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.