Tribunalul Prahova a hotarat, miercuri, inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul finantatorului FC Arges Cornel Penescu, a directorului PIC Liviu Facaleata si a fostului presedinte al CCA Gheorghe Constantin cu inderdictia de a parasi tara, aceasta decizie putand fi atacata cu recurs.
Instanta a stabilit si anumite obligatii pe care cei trei inculpati trebuie sa le respecte pe durata masurii obligarii de a nu parasi tara. Astfel, Penescu, Constantin si Facaleata trebuie sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati, sa nu schimbe locuinta fara incuviintarea instantei si sa nu ia legatura cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosarul pe rol.

"In cazul inculpatului Constantin Gheorghe, instanta a instituit si obligatia de a nu desfasura nicio activitate in cadrul Comisiei Centrale de Arbitraj din Romania", se mai arata in incheierea de sedinta a Tribunalului Prahova, potrivit NewsIn.

Decizia de miercuri nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare, care urmeaza sa se judece la Curtea de Apel Ploiesti.

Procesul privind verificarea legalitatii arestarii preventive a finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, a fostului presedinte al CCA Gheorghe Constantin si a directorului PIC, Liviu Facaleata s-a judecat miercuri la Tribunalul Prahova, dupa ce a fost amanat la doua termene consecutiv.

Urmatorul termen pe fond al procesului celor 14 inculpati in dosarul coruptiei in fotbal urmeaza sa se judece joi. Tribunalul Prahova a judecat, pe data de 24 septembrie, primul termen in procesul coruptiei din fotbal in care sunt trimisi in judecata 14 inculpati si a respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar a finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, si a directorului supermarketului PIC, Liviu Facaleata. De asemenea, instanta a respins si cererea de revocare a masurii de arestare preventiva in cazul fostului presedinte al CCA, Gheorghe Constantin.

La primul termen de la Tribunalul Prahova, dupa ce procesul a fost stramutat de la Tribunalul Arges, au fost prezenti 13 dintre cei 14 inculpati, singurul care a lipsit fiind arbitrul Sorin Corpodean. Judecatorii au stabilit ca urmatorul termen pe fond pentru toti cei 14 inculpati sa se judece pe data de 15 octombrie.

Cei trei inculpati care se mai afla in arest preventiv in dosarul coruptiei din fotbal, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Liviu Facaleata, au fost transferati, pe 21 septembrie, de la Penitenciarul Colibasi, din judetul Arges, la Penitenciarul Margineni, din judetul Dambovita, inainte cu cateva zile de inceperea procesului la Tribunalul Ploiesti. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in data de 26 august, cererea de stramutare formulata de finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, care a dorit sa fie judecat de o alta instanta din tara din cauza "dusmaniilor locale" din Arges.

Procurorii DNA Pitesti i-au trimis in judecata, in data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Florin Prunea, alaturi de alti 11 inculpati, printre care cinci arbitri, in dosarul coruptiei din fotbal declansat la jumatatea lunii aprilie.

In sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat in stare de arest preventiv, actionar majoritar la S.C. PIC S.A. Pitesti, iar prin intermediul acestei societati actionar majoritar la societatea Fotbal Club Arges Pitesti, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata, infractiunea de cumparare de influenta in forma continuata si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Directorul general in cadrul S.C. PIC S.A. Pitesti, Liviu Ilie Facaleata, aflat in stare de arest preventiv, este acuzat de doua infractiuni de complicitate la dare de mita in forma continuata, infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat, precum si infractiunea de detinere, fara autorizatie, de substante clasificate in categoria precursorilor de droguri.

In sarcina fostului presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federatiei Romane de Fotbal Gheorghe Constantin, in prezent arestat preventiv, s-au retinut doua infractiuni de luare de mita si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Cornel Penescu mai este cercetat in prezent in alte trei dosare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.