Sport 28 August 2009 12:10
Dinamo s-a calificat ieri in grupele Ligii Europene, dupa ce a invins pe Slovan Liberec, scor 9-8 la lovituri de departajare, intr-un meci din mansa secunda a play-off-ului, care a consemnat scorul de 3-0 pentru ros-albi.
In tur, Slovan Liberec a castigat cu 3-0, la masa verde, dupa ce meciul a fost intrerupt, in minutul 87, la intrarea a aproximativ 50 de fani dinamovisti pe teren, nemultumiti de evolutia favoritilor.[Din cauza fanilor, Dinamo risca suspendarea cu anii].

Antrenorul Dario Bonetti a declarat dupa calificarea in grupele Ligii Europa in detrimentul lui Slovan Liberec, ca rezultatul obtinut in mansa secunda este unul incredibil, in care nici el nu a crezut, informeaza presa din Cehia:"Am crezut ca putem castiga. Am reusit o mare performanta, dar a fost si o mare surpriza pentru noi. A fost bine ca am dominat meciul inca de la inceput, am demonstrat ca suntem o echipa puternica. Suntem mandri ca echipa noastra a demonstrat ca poate castiga meciuri foarte importante", relateaza NewsIn.

In schimb, tehnicianul lui Slovan, Ladislav Skorpil, sustine ca nu a crezut niciodata ca Dinamo poate reveni dupa rezultatul din tur, chiar daca le-a transmis elevilor sai ca trebuie sa fie atenti. "Dupa ce castigi primul meci cu 3-0, este necesar sa ai grija la doua lucruri. Primul e sa nu iti subestimezi adversarul, iar al doilea, sa nu iti fie frica de calificare. Am incercat sa pregatesc meciul in acest sens, dar probabil o teama ne-a facut sa pierdem. Nu mi-am imaginat niciodata un astfel de scenariu. Fata de meciul de la Bucuresti, am aratat cu totul alta fata", a opinat Skorpil.

Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat ca formatia din Stefan cel Mare a obtinut o calificare istorica in grupele Ligii Europa, considerand ca rezultatul obtinut la Liberec este unul unic in fotbalul romanesc.
"E un rezultat care va ramane in istorie, aproape unic in istoria cupelor europene. Dinamo a demonstrat prin evolutia sa ca a meritat victoria, putea sa castige cu 4-0 sau chiar 5-1. Felicit taria de caracter a jucatorilor", a spus Dinu, la Sport.ro.

Marius Niculae: "La noi e posibil orice, am aratat lumii intregi ca avem valoare"

Atacantul Marius Niculae a declarat la randul sau ca succesul cu Slovan Liberec demonstreaza tuturor ca Dinamo este o echipa valoroasa si ca poate obtine rezultate mari atunci cand nimeni nu se asteapta.

"Pentru noi nu erau importanti banii promisi, ci sa dam o palma tuturor celor care nu ne mai dadeau nicio sansa. Am aratat lumii intregi ca avem valoare, am crezut ca ne calificam inca dupa golul din minutul 4. Stiam ca Slovan nu e o echipa puternica, in Stefan cel Mare au fost alte datele problemei si de aceea am pierdut. La Dinamo e posibil orice, cum am luat bataie de la Foresta de la 4-0, asa am batut acum", a spus Niculae.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.