Sport 3 August 2009 17:14
Presedintele Fiorentinei, Andrea Della Valle, a afirmat ca il va ajuta pe Adrian Mutu sa castige procesul pe care il are cu fosta sa echipa Chelsea, careia trebuie sa-i plateasca 17 miloane de euro, si crede ca atacantul roman va depasi momentele dificile din prezent, informeaza Violanews.
"Toti cei de la club suntem solidari cu Adrian. In aceste clipe, trebuie sa-l protejam, sa nu-l expunem si mai mult unei presiuni suplimentare din partea mediei. Este de datoria noastra sa ne aparam jucatorul. Mutu este mahnit acum, dar sunt sigur ca isi va reveni in cateva zile, intrucat stiu ca are un caracter puternic. As vrea sa isi reverse furia pe terenul de joc, bineinteles, in sens pozitiv", a spus conducatorul gruparii viola.

Della Valle este de parere ca pretentiile financiare ale lui Chelsea sunt exagerate si spera ca internationalul roman sa rezolve litigiul cu formatia londoneza fara a fi nevoit sa achite integral daunele compensatorii fostei sale echipe: "Eu cred ca problemele se vor rezolva intr-un fel sau altul, astfel incat sa fie bine pentru toata lumea. Oricum, suma pe care i-o cere Chelsea lui Adrian mi se pare mare, chiar exagerata. In continuare este important sa ramanem uniti. Mutu mai poate face un recurs la decizia dictata impotriva sa si, in cele din urma, ar putea avea castig de cauza".

Presedintele Fiorentinei a mai precizat ca jucatorii Fiorentinei au propus, in gluma, sa faca o cheta pentru a-l ajuta pe Mutu sa adune cele 17 milioane de euro pe care le datoreaza lui Chelsea si a negat ca atacantul roman ar fi cerut o marire de salariu, relateaza NewsIn.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, vineri, ca a respins apelul lui Adrian Mutu, iar acesta trebuie sa achite 17 milioane de euro fostului sau club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei si clubul englez. Echipa britanica i-a reziliat contractul internationalului roman in octombrie 2004, dupa ce acesta a fost depistat ca a consumat cocaina. Ulterior, clubul londonez l-a dat in judecata pe fotbalist si i-a cerut daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai putin decat a platit Parmei pentru transferul sau in 2003. Pe data de 7 mai a anului curent, Mutu a cerut TAS sa anuleze decizia prin care FIFA il obliga sa achite compensatii. Internationalul roman mai poate ataca decizia doar la Cutea Suprema elvetiana.

Adrian Mutu, legitimat in prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro si o avere estimata la aproximativ 13 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.