Sport 3 August 2009 14:57
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat vineri respingerea apelului fotbalistului, acesta fiind nevoit sa achite cea mai mare amenda din istoria fotbalului catre Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei si clubul englez
Echipa britanica i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat ca a consumat cocaina. Ulterior, clubul londonez l-a dat in judecata pe fotbalist si i-a cerut acestuia daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai putin decat a platit Parmei pentru transferul sau, in 2003.

Pe data de 7 mai a anului curent, Mutu a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv sa anuleze decizia prin care FIFA il obliga sa achite compensatii.

Internationalul roman mai poate ataca decizia doar la Cutea Suprema elvetiana.

Avocatul lui Adrian Mutu in Romania, Cristian Sarbu, a declarat in urma deciziei TAS ca atacantul Fiorentinei poate scapa fara sa achite cele 17 milioane de euro doar daca se va intelege cu gruparea londoneza: "Adrian Mutu are sanse de castig intr-un tribunal civil, pentru ca acolo nu se judeca cu aceeasi unitate de masura ca la tribunalele sportive, sunt luate in calcul alte marturii si probe, care pot duce sau nu la un alt rezultat. E cea mai mare amenda din istoria fotbalului si ma deranjeaza pentru ca este vorba de un roman. Daca Chelsea isi exprima dorinta ca Adrian sa nu mai joace fotbal, o poate face. Din punct de vedere sportiv toate caile de atac s-au incheiat, singura sansa a lui Mutu este sa ajunga la o intelegere cu Chelsea", relateaza NewsIn, citand RealitateaTv.

Legitimat in prezent la Fiorentina, Adrian Mutu are un salariu de 2,5 milioane de euro si o avere estimata la aproximativ 13 milioane de euro.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.