Sport 14 Iulie 2009 00:51
Comisia de Recurs a FRF a admis apelul depus de FC Timisoara impotriva deciziei Comisiei de Disciplina si a redus sanctiunea de interzicere a dreptului de organizare a jocurilor de pe propriul stadion de la patru etape la una singura, informeaza site-ul Federatiei.
Pe langa aceasta decizie, s-a hotarat ca amenda de 50.000 de lei primita initial de banateni sa fie scazuta la 40.000 de lei, relateaza NewsIn.

FC Timisoara nu avea voie sa dispute pe stadionul Dan Paltinisanu urmatoarele patru meciuri considerate pe teren propriu si a primit o sanctiune financiara in valoare de 50.000 de lei din partea Comisiei de Disciplina a FRF, in urma incidentelor de la finala Cupei Romaniei.

Atunci, mai multi suporteri ai echipei FC Timisoara au trecut de cordonul de jandarmi care ii pazea in timpul meciului cu CFR Cluj din finala Cupei, profitand si de faptul ca nu mai exista gard de protectie in sectorul lor, si au intrat in teren in timpul unei faze de atac a banatenilor, in minutul 86. Aproximativ 15 suporteri ai timisorenilor au intrat pe teren si s-au indreptat spre jucatorii celor doua formatii aflati in careul celor de la CFR Cluj, timp in care FC Timisoara a reusit sa marcheze, dar golul nu a fost validat. Unul dintre suporteri a furat mingea, in timp ce un altul a fost oprit cu greu exact inainte sa ajunga la banca tehnica a timisorenilor.

Apoi, s-a pornit un conflict general intre fanii banateni si jandarmi, iar suporterii au inceput sa rupa scaune si sa le arunce spre fortele de ordine, dar au aprins si multe torte si fumigene. In timpul incaierarii, un jandarm a fost lovit puternic si a cazut pe pista de atletism, dar s-a ridicat destul de repede. De asemenea, mai multi suporteri au fost raniti. Intr-un final, jandarmii au intervenit in forta si au evacuat o mare parte a galeriei banatene, in sectorul lor mai ramanand doar aproximativ 200 de fani.

Meciul s-a reluat dupa aproximativ 5 minute, la scorul de 3-0 pentru clujeni.

Peste 230 de suporteri timisoreni au fost amendati in urma incidentelor pe care le-au provocat, iar 62 de persoane au primit interdictie de a participa la manifestari sportive pe perioade cuprinse intre sase luni si doi ani.

Finala Cupei Romaniei, dintre CFR Cluj si FC Timisoara, disputata la Targu Jiu, s-a incheiat cu scorul de 3-0 in favoarea ardelenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.