Selectionata de rugby a Romaniei a fost invinsa de reprezentativa Scotiei cu 39-19 intr-un meci-test disputat duminica pe stadionul central al complexului Dinamo. Jucatorii romani au preluat conducerea din primele minute ale partidei, cand Cristian Sauan a profitat de o pasa gresita a scotienilor si a dus balonul de la jumatatea terenului in terenul de tinta al adversarilor. Danut Dumbrava a transformat eseul si a mai marcat odata din lovitura de pedeapsa in urmatorul minut. Romania - Scotia

10-0, dupa doar trei minute de joc

"Stejarii" au metinut acest scor pana la jumatatea primei reprize, cand scotienii au reusit primul lor eseu. Sperantele romanilor intr-o victorie istorica asupra Scotiei s-au spulberat in minutul 26. Cezar Popescu a primit un cartonas galben si in cele 10 minute cat Romania a evoluat cu doar 14 jucatori, scotienii au mai inscris doua eseuri, din care unul a fost transformat. La pauza scorul era 19-13, in favoarea oapetilor, dupa ce Dumbrava a mai inscris trei puncte pe tabela, in urma unei lovituri de penalizare. La reluare, scotienii au dominat jocul si au mai inscris trei eseuri, din care unul a fost transformat, in timp ce pentru Romania a mai punctat de doua ori Dumbrava, din lovituri de penalizare. Ultima incercare a oaspetilor s-a inscris in ultimul minut de joc in urma unei greseli grave de aparare langa propriul teren de tinta.

Primul meci de rugby disputat in nocturna in Romania s-a jucat in prezenta a aproximativ 3.000 de spectatori, care au incurajat echipa in prima repriza, dar o data cu lasarea serii au adormit. Un dozator de bere destinat exclusiv suporterilor Scotiei ne-a adus aminte de vremurile cand priveam prin vitrina la "shop-ul" unde aveau acces doar strainii. In pauza meciului, a fost organizat un moment festiv prilejuit de implinirea a 45 de ani de la prima victorie a echipei Romaniei in fata reprezentativei Frantei, partida disputata pe 5 iunie, la Bucuresti.

In cadrul ceremoniei, s-au oferit plachete si tricouri ale echipei nationale, catorva componenti ai formatiei de atunci.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.